Musiken i Sverige idag

Idag är den svenska musikscenen en blandning av genrer och de flesta genrer har lyckats hålla en lika stor plats. Det är svårt att säga att en genre är större än en annan när det kommer till svensk musik. Trots att det är en stor blandning mellan genrerna är de flesta artister som ligger på topp idag mellan 20-30 år gamla. Det visar att människor med samma ålder kan gilla väldigt olika musiksmaker.

En genre som dock slagit igenom en hel del är EDM, elektronisk dansmusik, och den största svenska artisten som verkligen slog igenom inom denna genre är Avicii. Tyvärr gick han bort nyligen men under sin korta tid på jorden lyckades han ta musikvärlden med storm.

En annan artist som lyckats relativt bra inom musiken är Zara Larsson, och inte bara i Sverige. Hon har även tagit sig in i flera länder runt om i världen och gjort spelningar i bland annat Storbritannien samt samarbetat med en rad andra världskända artister och vunnit priser. Det dyker dessutom upp nya artister på den svenska musikmarknaden då och då med ny intressant musik i en blandning av genrer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *