Lyft spelupplevelsen med musik och gamingskärm

Dataspelsmarknaden går riktigt bra och har haft en ständig tillväxt som inte ser ut att avta. Framgången är knappast en förvåning med tanke på hur lätt det är att bli absorberad i dataspelens atmosfär. I dataspel finns en interaktiv och virtuell värld som du till skillnad mot TV-program och filmer kan ha en aktiv roll i. I spelvärlden kan du vara allt från en riddare som räddar en prinsessa eller krypskytt under andra världskriget. Här är du ingen passiv åskådare, utan dina beslut och handlingar i spelvärlden har en direkt påverkan på utgången av spelet. Dessutom förstärks din spelupplevelse av hög grafikkvalitet och musiken som spelas i bakgrunden. Dataspel har alltså förmågan att erbjuda en atmosfär som du kan bli absorberad eller försjunken i.

Bli absorberad av spelatmosfären

Att bli absorberad i spelatmosfären innebär att du blir så mentalt engagerad att du ”glömmer bort” tid och rum. Dock kan buggar, felmeddelanden och osammanhängande händelser i spelet leda till att förtrollningen ”bryts” och att du kommer tillbaka till verkliga livet. Även om du inte kan kontrollera vad som händer i spelet så kan du alltid lyfta din spelupplevelse på andra sätt. Det är framförallt kombinationen av bild och musik som lyfter spelupplevelsen och gör dig absorberad i spelatmosfären. Därför är det en bra idé att investera i en bra gamingskärm och högtalare, förslagsvis från Sveriges ledande återförsäljare inom spel och hemelektronik – Webbhallen!

Kontrollera känslor och tonen med musik

I likhet med filmer är musik i dataspel viktig för att kontrollera känslor och fastställa tonen. Skillnaden är att du med din spelkaraktär kan kontrollera vad som händer och behöver inte invänta tills musiken spelas upp. Du har ett brett sortiment av både högtalare och hörlurar på Webbhallen, som till exempel trådlösa Corsair Virtuoso RGB med ett års garanti.

Välj en stor gamingskärm

En av de viktigaste faktorerna att hålla koll på när du väljer en gamingskärm är att tänka på skärmstorleken. Ju större skärmstorlek du har desto mer lyfter du spelupplevelsen eftersom spelvärlden fyller mer av ditt synfält. Tänk också på att välja en gamingskärm som stödjer höga upplösningar som Full HD (1920 x 1080) och gärna 4K ( 3840 x 2160). På Webbhallen hittar du den stora 27-tumsskärmen MSI Optix G272 med 144 Hz i uppdateringsfrekvens och en sekunds responstid, vilket är helt perfekt för snabba och fartfyllda spelkvällar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *