Fixa skönaste musikhörnan med smartbelysning

En härlig musikhörna för att lyssna på musik, eller spela sin egen, är perfekt för den musikintresserade. Bra belysning är centralt för hur vi upplever en miljö. Med smartbelysning är det lätt att fixa, och du behöver inte ens komma ihåg att släcka lamporna för hand när du lämnar hörnan.

Vad behövs i en musikhörna?

Vad du behöver för att inreda din musikhörna beror på vad du ska använda den till, och var i ditt hem den ska vara. Ska du bara ta det lugnt och lyssna på musik? Spela instrument? Komponera musik på datorn? I sovrummet, vardagsrummet eller på hemmakontoret? När du har svar på de frågorna får du en klarare bild över vad du behöver, men i allmänhet lär du behöva belysning, en eller flera sittplatser och plats för teknik, instrument, tillbehör med mera.

Rätt belysning för dina behov

Belysning har stor inverkan på atmosfären i ett rum, och ska du läsa eller arbeta blir det både lättare och behagligare med bra ljus. Ska du däremot mest slappa i din musikhörna vill du kanske hellre ha avkopplande mysbelysning. Oavsett så är smartbelysning, precis som namnet antyder, en smart form av belysning som du styr med din smartphone. Till exempel kan du växla mellan dimrad myshörna och välupplyst arbetsplats med ett svajp.

Smartbelysning är dessutom miljövänligt – du slipper gå runt och släcka alla lampor i huset, utan kan istället stänga av de du glömt var du än befinner dig, eller släcka alla på en gång innan du går ut.

Någonstans att sitta

En skön fåtölj eller två passar bra i en musikhörna. Behöver du en stol till exempel till pianot eller datorn så se till att den är ergonomisk och går att anpassa efter arbetsytan.

Ny eller gammal teknik?

Nuförtiden har datorn en självklar plats i musikhörnan, både för att lyssna på musik och skapa sin egen. Externa högtalare förhöjer lyssnarupplevelsen, eller, om du är rädd att störa andra, ett par bekväma hörlurar. Är du nostalgiskt lagd är musikhörnan det perfekta stället för en LP-spelare, med en bokhylla eller låda för att förvara skivsamlingen. Låt favoriterna synas genom att ställa upp dem på en vägghylla.

Instrument och annat

Spelar du något instrument så låt det bli stjärnan i musikhörnan. Förvara diverse tillbehör, notställ och dylikt där de är lätta att komma åt. Se till att inreda hörnan nära ett vägguttag om du spelar ett elektriskt instrument.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *