Att vara ett fan inom musikens värld

Världen är full av fans och det är inte särskilt konstigt då det kryllar av talangfulla människor som är lätta att gilla. Om det handlar om fotboll så kan jag utan att tveka säga att Ronaldo och Messi är bland de spelare med absolut mest fans inom sporten. Gäller det istället skådespelare så skulle jag tro att Brad Pitt och Robert Downey Jr. ligger högt upp på listan. Inom musikvärlden kryllar det även av artister med stora skaror av fans, men vad innebär det att vara ett fan inom musikens värld?

Identitet

Att vara ett fan av en artist, ett band eller kanske en hel genre hör hos många människor ihop med deras identitet. Vår identitet har bland annat att göra med vårt utseende, vilket alltså kan påverkas av den musik vi lyssnar på. Rockfans är ett bra exempel på detta då de ofta har en distinkt klädstil. Om du kollar på bilder ifrån en rockkonsert ser du massor av människor klädda i en enhetlig stil, som består av mycket svart. Musik behöver alltså inte bara vara något vi lyssnar på utan det kan även ha att göra med hur vi ser på oss själva och hur andra ser på oss. Självklart betyder detta inte att man ska sätta olika typer av fans i olika fack och säga: detta är vem du är. Ett rockfan kan även tycka om musik från andra genrer och behöver heller inte uttrycka sin musiksmak genom sin klädstil.

Konserter och konsumtion

En sak som visar på att någon är ett stort fan av en artist är att de går på deras konserter. Om en person säger till mig att de har sett Ariana Grande uppträda live 15 gånger så skulle jag förstås anta att de är ett superfan av henne. Det är dock inte alla som får chansen att se sin favoritartist uppträda live på grund av exempelvis brist på pengar eller att artisten inte uppträder i deras land. En annan grej som utmärker ett fan är att personen är villig att köpa saker som har med sin favoritartist att göra. Det mest självklara är såklart CD-skivor, men man kan även köpa kläder, accessoarer och mobilskal med artisten eller bandet på. Om du letar efter ett snyggt Iphone 12 skal så hittar du det på teknikdelar.se som bland annat även säljer hörlurar så att du kan lyssna på din favoritartist på Spotify på mobilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *