Uppsala Rock Nights: The Bands vol. 1

En ny rockfestival drar igång 6-7:e juli i Uppsala, Uppsala Rock Nights (URN), och jag har för avsikt att infinna mig där för att bevittna själva premiären av festivalen med kameran i högsta hugg. Fram till dess blir det bandpresentationer med videor och annat smått och gott om de medverkande artisterna, några band åt gången. Videor finns efter presentationerna.

Läs mer om URN i inlägget Uppsala Rock Nights, besök gärna också deras hemsida och Facebook-sida samt evenemangssidan på Facebook.
.
bonafide.
Bonafide är ett svenskt rockband, som grundades av sångaren/gitarristen Pontus Snibb i Malmö 2006. Bandet fick uppmärksamhet efter att ha släppt sitt självbetitlade debutalbum samma år och gjort två framträdanden vid Sweden Rock Festival året därpå samt förbandsspelningar till band som Deep Purple, Quireboys och Status Quo. Deras mest välkända låt är Fill Your Head With Rock som skrevs för nämnda festival och blev utsedd till en av 2011 års bästa låtar av Classic Rock Magazine.

Från evenemangssidan:

Bonafide betyder genuin och äkta vilket detta band verkligen är. Man spelar rock precis som det ska vara och den ger både energi och glädje som smittar från scen till publiken. Bonafide har genom hårt arbeta skaffat sig en position både inom Sverige och utanför landets gränser. Man har stått på ett otal festivalscener och stadsfester och klubbscener.

I bandet spelar Pontus Snibb (sång, gitarr), Anders Rosell (gitarr), Martin Ekelund (bas) och Niklas Matsson (trummor).

Besök gärna Bonafides hemsida och Facebook-sida för att se mer.
.
civil_war.
Civil War är ett power metal-band från Falun bildat 2012 av flera tidigare medlemmar i Sabaton. Bandet antog samma textteman om krig och historiska slag som är karakteristiska för bandet de gått vidare från.

Från evenemangssidan:

I April 2012 lämnade gitarristerna Oskar Montelius och Rikard Sundén, trummisen Daniel Mullback och keyboardisten Daniel Mÿhr bandet Sabaton som de varit med och startat. Snart kom viljan att starta ett nytt band och Astral Doors sångare Nils Patrik Johansson och bassisten Stefan ”Pizza” Eriksson rekryterades och Civil War var fött. Idag har Oskar, Stefan och Nils lämnat bandet. Bandet har hittat förstärkning i gitarristen Petrus Granar och vocalisten Kelly Sundown Carpenter.

I bandet spelar Petrus Granar (gitarr), Rikard Sundén (gitarr), Kelly Sundown Carpenter (sång), Daniel Mullback (trummor) och Daniel Myhr (klaviatur).

Besök gärna Civil Wars hemsida och Facebook-sida för att se mer.
.


.Inga kommentarer
Kategorier: Evenemang, Kalender, Musik Taggar:, , , , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *