Nya vinyler

Allt fler artister har börjat upptäcka möjligheten att ge ut gamla och nya produktioner på vinyl genom tjänster/butiker som PledgeMusic och möjligheterna att säkra vinyler som ges ut i begränsade upplagor ökar i antal, även om man kanske inte egentligen lyssnar på en viss genre är det ändå all idé att säkra sig ett exemplar och hålla det ospelat som investering. Är skivan ospelad har den högre värde, i synnerhet om det är en ”limited edition”. Vill du ha ett lyssningsexemplar kan du ju alltid beställa två stycken eller plattan på CD också.

Veckans nyheter från PledgeMusic innehåller ingen tung rock så i veckans upplaga gör vi istället en liten tillbakablick på vinylproduktioner som fortfarande är aktuella och absolut värda att investera i, men kanske har lite ont om tid innan deras deadline löper ut eller där endast ett fåtal exemplar finns kvar. Efter dem finns som alltid de av förra veckans nya plattor som också finns på vinyl.

Ser du inte bokningslänkarna nedan behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.
.
.
Brittiska The Darkness hör väl vid det här laget till de banden som inte behöver någon presentation. De är nu på gång med ett livealbum som fått titeln ”Live At Hammersmith” och som är inspelad på Eventim Hammersmith Apollo i London med planerat släppdatum 15:e juni. Plattan är en dubbel-LP i gatefold-konvolut.

Beställ The Darkness hos CDON och läs mer hos PledgeMusic
.
.
Ett gäng gubbar som inte behöver någon närmare introduktion är Rolling Stones. Även ”stenarna” har hoppat på tåget med återutgivning av gamla plattor och släpper 15:e juni en massiv samlarbox med inte mindre än 15 album, ”The Studio Albums Vinyl Collection 1971-2016”. Priset är kanske lite häftigt, men hur ofta får man chansen att införskaffa en juvel som den här till skivsamlingen? Ser du inte bokningslänken nedan behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Beställ Rolling Stones hos CDON och läs mer hos PledgeMusic
.
.
The Rolling Stones är högst aktuella med ”nysläpp”, ovan boxen ”Studio Albums Vinyl Collection 1971-2016”, och nu är det dags också för nästa samlarobjekt från ”Stenarna” när de om en dryg månad släpper ”From The Vaults – No Security – San Jose 1999” med material från deras amerikanska och europeiska turné mellan januari och juni 1999.

Förhandsboka Rolling Stones hos CDON och läs mer hos PledgeMusic
.
.
Brittiska kultbandet Paradise Lost släpper en ommastrad och ommixad återutgivning av sitt album ”Believe In Nothing” (2000) för första gången på vinyl. Bandet var aldrig riktigt nöjda med albumet när det ursprungligen kom ut, det rättar man nu till.

Förhandsboka Paradise Lost hos CDON och läs mer hos PledgeMusic

Även hos skivbolagen i övrigt släpps allt fler titlar nu på vinyl, nedan några av förra veckans nya plattor som finns tillgängliga på vinyl hos CDON, en del av dessa är även i begränsad upplaga. Albumtiteln är direktlänkad till beställningssidan hos dem. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Agressor – Rebirth (re-release)
Black Sabbath – Supersonic Years – The Seventies Singles Box Set
Exmortus – The Sound Of Steel
Fire Down Below – Hymn Of The Cosmic Man
King Heavy – Guardian Demons
The Konsortium – Rogaland
Lago – Sea Of Duress
Lesser Glow – Ruined
Megadeth – Killing Is My Business…And Business Is Good: The Final Kill
Refuge – Solitary Men
Sunstorm – The Road To Hell
Svvamp – Svvamp 2
Taphos – Come Ethereal Somberness
TNT – XIII
Tomb Mold – Manor Of Infinite Forms
Tremonti – A Dying Machine
Trillium – Tectonic
Tsjuder – Throne Of The Goat
Uniform & The Body – Mental Wounds Not Healing
Yob – Our Raw Heart
Zeal & Ardor – Stranger FruitInga kommentarer
Kategorier: Vinyl Taggar:, , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *