Nya vinyler

Vinylskivan är på god väg att återta en stor marknadsandel från framför allt CD-försäljningen, men också digitalmarknaden och främst då den lagliga nedladdningen. Under 2016 ökade vinylförsäljningen med hela 69,4% medan digitalförsäljningen totalt gick ner med 35,4%. Förvisso ökade streamningen med 9,6% men nedladdning och övrig digitalförsäljning minskade med 45%. Möjligheterna att säkra vinyler som ges ut i begränsade upplagor ökar i antal, det är all idé att säkra sig ett exemplar och hålla det ospelat som investering. Är skivan ospelad har den högre värde, i synnerhet om det är en ”limited edition”. Vill du ha ett lyssningsexemplar kan du ju alltid beställa två stycken eller plattan på CD också.
.
.
I slutet av 60-talet och början av 70-talet blev Blodwyn Pig något av en favorit bland Londons underground-band. Bandet startades av Mick Abrahams tillsammans med Andy Pyle, Jack Lancaster och Ron Berg när han lämnade Jethro Tull. De släppte två plattor, båda placerade sig i Top 10 i såväl Storbrittanien som USA. Den 27:e juli återutges nu det klassiska albumet ”Ahead Rings Out” från 1974.

Läs mer och förhandsboka Blodwyn Pig
.
.
Ett gäng gubbar som inte behöver någon närmare introduktion är Rolling Stones. Även ”stenarna” har hoppat på tåget med återutgivning av gamla plattor och släpper 15:e juni en massiv samlarbox med inte mindre än 15 album, ”The Studio Albums Vinyl Collection 1971-2016”. Priset är kanske lite häftigt, men hur ofta får man chansen att införskaffa en juvel som den här till skivsamlingen? Ser du inte bokningslänken nedan behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Förhandsboka Rolling Stones hos CDON och läs mer hos PledgeMusic

Vinylutgåvorna ovan är genom musiktjänsten PledgeMusic. Även hos skivbolagen i övrigt släpps allt fler titlar nu på vinyl, nedan några av förra veckans nya plattor som finns tillgängliga på vinyl hos CDON, en del av dessa är även i begränsad upplaga. Albumtiteln är direktlänkad till beställningssidan hos dem. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Stagman – Moder Jord
Fragments Of Unbecoming – Perdition Portal
Nocturnal Graves – Titan
At The Gates – To Drink from the Night Itself
Bad Wolves – Disobey
Five Finger Death Punch – And Justice for None
Tomma Intet – …and the Fallen Universe
High Priestess – High Priestess
Amorphis – Queen of Time
Overkill – Live in Overhausen Vol. 1 : Horrorscope
Overkill – Live in Overhausen Vol. 2 : Feel The Fire
Age Of Taurus – The Colony Slain
Alkaloid – Liquid Anatomy
Arcadian Child – Afterglow
Avenger – Blood Sports (re-release)
Avenger – Killer Elite (re-release)
Big Kizz – Music Is Magic
Burn The Priest – Legion: XX
The Dark Red Seed – Becomes Awake
Fister – No Spirit Within
Gazpacho – Soyuz
Gnod – Be Aware Of Your Limitations (Live At Roadburn 2017)
Grayceon – IV
Hekate – Totentanz
Mos Generator – Shadowlands
Necros Christos – Domedon Doxomedon
Obliterate – Impending Death
Rotten Sound – Suffer To Abuse
Vitamin X – Age Of ParanoiaInga kommentarer
Kategorier: Vinyl Taggar:, , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *