Nytt album med Stagman

.
Bosse Stagman är ett namn som förmodligen inte får så många klockor att ringa som det egentligen borde. Om jag säger att hans artistnamn är Zinny Zan kanske några fler vet vem det är. På fredag, 25:e maj, släpper han sitt andra soloalbum ”Moder Jord” under sitt eget namn, fortfarande med berättelser ur sitt eget liv med svenska texter.

Jag kan nyansera vad jag vill berätta, på ett annat sätt, när jag sjunger på svenska. Jag når fram bättre.

För de som inte var så vakna på 80-talet var Zinny Zann sångare i glam metal-bandet Easy Action (1981-85) där han sedermera ersattes av Tommy Nilsson. Mest noterbart med det bandet är nog att de sägs vara första svenska band att signas av ett skivbolag för hela världen och inte bara en marknad. Efter Easy Action sjöng han i Kingpin, ett band som senare bytte namn till Shotgun Messiah (1985-90). 1994 startade han sedan sitt eget band Zan Clan.

På livets resa, från en glad, bekymmersfri ungdom till en reflekterande, medelålders man, fortsätter Bosse Stagman resan han påbörjade med sitt kritikerrosade debutalbum 2017, det vill säga med att ge oss berörande musik och texter hämtade direkt ur hans liv och verklighet.

Med få filter beskriver han känslor över tankar och händelser, han berättar historier från sitt äventyrliga liv som en ung punkartist, firad rockstjärna på 80-talet först i New York och senare i Hollywood. Han fortsätter via livskriser tillbaka till det vardagliga livet långt från drogfester och Hollywoods glamour, till Stagman idag som musiker boende med två barn i Stockholm.

Låtlista:

Moder Jord
Är Det Rätta Vägen?
Drömmar Om Silver
Minnenas Allé
En Kärlekshistoria
Stockholm Är Min Stad
Innan Natten Blir Till Dag
Ni Är Blinda Ni Är Dumma
Midnatt City
SöndagsBlues
.Inga kommentarer
Kategorier: NewsDesk Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *