Bonafide-gitarrist bortgången

.
Svenske gitarristen Mikael Fässberg, mest känd för att ha spelat i Malmö-baserade rockbandet Bonafide, avled under söndagen 13:e maj efter en kort tids sjukdom. Någon dödsorsak har ännu inte offentliggjorts. Fässberg blev 49 år gammal.

Bonafide grundades 2006 av sångaren och gitarristen Pontus Snibb. Bandet fick uppmärksamhet efter att ha släppt sitt självbetitlade debutalbum samma år och gjort två framträdanden vid Sweden Rock Festival året därpå, samt förbandsspelningar till band som Deep Purple, Quireboys och Status Quo. Deras mest välkända låt är Fill Your Head With Rock, som skrevs för nämnda festival, och blev utsedd till en av 2011 års bästa låtar av Classic Rock Magazine.

Förutom Bonafide har Mikael Fässberg bland annat även spelat med Iron Maidens Paul DiAnno 2004-2007. Hans sista framträdande blev en hyllningskonsert till Malcolm Young från AC/DC.

2013 lämnade Fässberg Bonafide efter 6 år i bandet och startade ett eget skiv- och turnébolag som han drivit fram till sin bortgång. Skälet för att gå skilda vägar var att han ville spendera mer tid med sin familj då turnerandet höll honom borta från dem.

Fotnot: Foto Trudi Knight
.


.

.Inga kommentarer
Kategorier: Musik, NewsDesk Taggar:, , , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *