Nya vinyler

Vinylskivan är på god väg att återta en stor marknadsandel från framför allt CD-försäljningen, men också digitalmarknaden och främst då den lagliga nedladdningen. Under 2016 ökade vinylförsäljningen med hela 69,4% medan digitalförsäljningen totalt gick ner med 35,4%. Förvisso ökade streamningen med 9,6% men nedladdning och övrig digitalförsäljning minskade med 45%. Möjligheterna att säkra vinyler som ges ut i begränsade upplagor ökar i antal, det är all idé att säkra sig ett exemplar och hålla det ospelat som investering. Är skivan ospelad har den högre värde, i synnerhet om det är en ”limited edition”. Vill du ha ett lyssningsexemplar kan du ju alltid beställa två stycken eller plattan på CD också.
.
the_mick_ronson_story.
Lite i skuggan av Bowie gjorde Mick Ronson sin gärning, han var mer än bara Ziggys gitarrist, och har för alltid präntat in sitt avtryck i rockhistorian. Nu kommer ett soundtrack dedikerat till hans liv och gärning, ”Beside Bowie: The Mick Ronson Story”.

Läs mer och boka Mick Ronson

Vinylutgåvorna ovan är genom musiktjänsten PledgeMusic. Även hos skivbolagen i övrigt släpps allt fler titlar nu på vinyl, nedan några av förra veckans nya plattor finns tillgängliga på vinyl hos CDON och även en del av dessa är i begränsad upplaga. Albumtiteln är direktlänkad till beställningssidan hos dem. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Dimmu Borgir – Eonian
Iron Angel – Hellbound
Ihsahn – Ámr
Nekrokraft – Servants
Angelus Apatrida – Cabaret de la Guillotine
Shinedown – Attention Attention
Parkway Drive – Reverence
The Word Alive – Violent Noise
Bong – Thought And Existence
Ecstatic Vision – Under The Influence
Galactic Empire – Episode II
Grave Lines – Fed Into The Nihilist Engine
Heads – Collider
Lik – Carnage
Manacle – No Fear To Persevere
QFT – Live In Space
Ride The Sun/The Trikes – The Second Coming Of Heavy: Chapter VIII
Thy Catafalque – Geometria
Wolvhammer – The Monuments Of Ash & BoneInga kommentarer
Kategorier: Vinyl Taggar:, , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *