Headbangers Eve: The Bands vol. 1

.
Nu när Västerås Rockfest är avklarat, ett inlägg om festivalen kommer inom kort, tar jag nya tag och siktar framåt mot nästa evenemang om en vecka och en halv. Då är det dags för Fest i Flen och för min del mer specifikt den del som arrangeras av ett par eldsjälar i staden, upplaga nummer nio av Headbangers Eve ska bevistas och plåtograferas den 18:e maj när man ställer några trevliga band på scenen. Som bekant är cover- och tribute-band inte av intresse för Den Rockande Kocken, här skrivs det bara om originalband, men två av akterna gör sitt eget material och det är rock av högsta kvalisort.

Det första av dessa båda akter att sprida sitt välljud över den sörmländska orten är Göteborgsbaserade Art Nation med Alexander Strandell i täten. Alexander började sin illustra karriär i ett annat band, Diamond Dawn, men växlade spår 2014 och grundade Art Nation som sedan starten byggt upp ett minst sagt imponerande CV. Med nomineringar i ett av Sveriges största musikpriser som ”Årets Live-akt” och ”Årets Svenska grupp” så bevisar Art Nation att dom just nu är ett av landets hetaste rockband.

Prestigefyllda konserter på Ullevi, Friends Arena, TV-framträdande och Sweden Rock Festival har avlöst varandra med festivaler i Europa och på hemmaplan. Art Nation är aktuella med singeln ”Infected” och ska turnera tillsammans med Mustasch och Hardcore Superstar under 2018.

I Art Nation hittas förutom Hr Strandell som mikrofonjockey även Johan Gustavsson (gitarr), Sam Söderlindh (gitarr), Richard Swärd (bas) och Linus Thomsson (trummor).

Nu är det inte första gången jag ”drabbas” av det här bandet, i höstas skrev jag om dem inför West Coast Rock Festival och då såg det ut så här:

Sveriges nya stora musikexport går kort och gott under namnet Art Nation och frontas av Alexander Strandell, en ung herre som kom i blickfånget för några år sedan när han höll i mikrofonen i Göteborgsbandet Diamond Dawn. Redan då såg jag vilken kapacitet såväl han som de musiker han hade med sig besatt, ett av de bästa releasegig jag varit på hölls av just dem. Diamond Dawn splittrades dock snart efter och Alexander och ett par av de andra i bandet gick vidare och bildade Art Nation.

Första gången jag hade förmånen att höra det nya bandet live var på en liten fritidsgårdsfestival 2014 i Borås, Stay Awake (eller var det kanske Stay Away) Festival, där det tyvärr inte kom någon större publik. Redan där kunde man se att de här killarna kommer att gå långt. Rolig liten detalj, bandet var så pass nystartat att de fortfarande hade Diamond Dawn-loggan på den lilla bilen de alla tryckte in sig i. Hur Alexander såg ut på scen då för 4 år sedan? Se nedan.
.

.
Besök gärna evenemangssidan för Headbangers Eve #9 som hålls i anslutning till Fest i Flen, är du närheten vore det också dumt att inte besöka evenemanget som är gratis för att njuta av lite bra svensk rock.

Apropå Alexander och hans tidigare band Diamond Dawn finns det ett unikt litet bidrag från det hållet i den pågående Goodiebag of Rock-tävlingen, missa inte att vara med och tävla om en kasse rockprylar till ett värde på över 1.000 svenska riksdaler.
.


.Inga kommentarer
Kategorier: Evenemang, Kalender, Musik Taggar:, , , , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *