Nya vinyler

Allt fler artister har börjat upptäcka möjligheten att ge ut gamla och nya produktioner på vinyl genom tjänster/butiker som PledgeMusic och möjligheterna att säkra vinyler som ges ut i begränsade upplagor ökar i antal, även om man kanske inte egentligen lyssnar på en viss genre är det ändå all idé att säkra sig ett exemplar och hålla det ospelat som investering. Är skivan ospelad har den högre värde, i synnerhet om det är en ”limited edition”. Vill du ha ett lyssningsexemplar kan du ju alltid beställa två stycken eller plattan på CD också.
.
.
Även om det tycks vara främst hårdrocken som är mest drivande för att återföra vinylens storhet har även en del andra rockgenrer hoppat på tåget. Brittiska punkrockbandet Counterfeit är en grupp som gärna är med på resan. Counterfeit bildades 2015 i London och har tidigare släppt 3 EP och ett fullängdsalbum. Nu är man på gång med uppföljaren till debuten som släpptes för drygt ett år sedan.

Läs mer och förhandsboka Counterfeit
.
.
Efter mer än ett decennium sedan splittringen återförenas nu medlemmarna i norska hårdrocksbandet Conception och är på gång med en ny EP. Det ikoniska 90-talsbandet kommer så klart att släppa den nya plattan även på vinyl.

Läs mer och förhandsboka Conception

Även hos skivbolagen i övrigt släpps allt fler titlar nu på vinyl, nedan några av förra veckans nya plattor som finns tillgängliga på vinyl hos CDON. Albumtiteln är direktlänkad till beställningssidan hos dem. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker.

The Dahmers – Creepiest Creep
Riot V – Armor of Light
Violation Wound – With A Man In Charge
Blitzkrieg – Judge Not!
’77 – Bright Gloom
Godsmack – When Legends Rise
Hawthorne Heights – Bad Frequencies
Crystal Ball – Crystallizer
Anthrax – Kings Among Scotland
Aura Noir – Aura Noir
Varathron – Patriarchs Of EvilInga kommentarer
Kategorier: Vinyl Taggar:, , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *