Nevermore-gitarrist avliden

.
Under måndagen 30/4 gick tidigare gitarristen i Nevermore Tim Calvert bort, artisten led av en aggressiv form av ALS. Calvert blev 52 år gammal.

Han var känd för sin mörka, känsloladdade sångskrivarstil där han frekvent använde dissonanta passager och avtagande ackord. Calvert var en kompetent gitarrist som spelade i en nyklassisk stil. Hans karriär inleddes vid mitten av 80-talet i trash metal-bandet Militia innan han 1989 blev medlem i Forbidden där han spelade fram till bandets upplösning 1997 då han ombads gå med i Nevermore. Calvert har under åren medverkat på några plattor med Forbidden även om han egentligen varit en Nevermore-medlem.
.


.Inga kommentarer
Kategorier: NewsDesk Taggar:, , , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *