Ny EP med Liv Sin

.
I maj släpper svenska Liv Sin som frontas av Liv Jagrell en ny EP som fått namnet ”Inverted”, en första singel med tillhörande video släpptes 26:e april.

Sedan släppet av Liv Sins debutalbum har det nya bandet varit på Europaturné i Storbritannien, Tyskland, Österrike, Tjeckien, Nederländerna, Schweiz och Belgien samt en omfattande Spanien-turné. Livs fan base har varit trogna och vuxit sig ännu starkare med det nya bandet som nu planerar att släppa den nya EP:n ”Inverted” i maj.

Den första singeln från den kommande EP:n är en cover av Glenn Danzigs ”Devil’s Plaything”. Videon till singeln spelades in av Bullsize i Martin Sandviks (Hardcore Superstar) Österlyckan Wooden Hybrid Studios och släpptes den 26 april.

Vi ville fånga den enkla känslan från vår EP när vi spelade in videon till ”Devil’s Plaything”. Det är bara vi som spelar låten, men med det annorlunda momentet att vi har akustiska gitarrer och slagverk. Vi gillar verkligen ljuset och den lugna känslan och tycker att det går bra ihop med vår Danzig-cover.
.
.
Inspelningen av den nya EP:n ”Inverted” var första gången som bandet jobbade tillsammans på ett traditionellt sätt, då den första plattan skrevs till största del av bandets gitarrist Patrick Ankermark och sångerskan Liv Jagrell innan medlemsuppsättningen var helt klar. Tillsammans med Martin Sandvik från Hardcore Superstar som producent fick de fokus på groove och melodi till vad som från början skulle bli en akustisk EP, men utvecklades till någonting nytt i den kreativa processen.

I södra Sverige växte Liv Jagrell upp som den drivande kraften och frontfiguren i hårdrocksbandet Sister Sin. Under deras 13-åriga karriär sålde bandet tusentals plattor och turnérade som förband till band som Motörhead, WASP, Slayer och King Diamond. De var även med och spelade på Revolver Magazines “Hottest Chicks In Metal”-turné. I över 10 år turnérade Sister Sin regelbundet i Europa och Nordamerika där de fick en lojal fan base och byggde ett starkt varumärke som lever kvar med Liv i sitt nya projekt Liv Sin.

När Sister Sin la ner i slutet av 2015 visste Liv att hon hade mycket mer att ge världen och sina fans och hon startade Liv Sin. Den nya musiken visar mycket power och attityd som Liv redan är känd för. Liv Sin har ett modernt hårdrock/metal sound och tar Liv till nästa nivå, ett sound för både nya fans och hennes trogna fanbase från Sister Sin.

I Liv Sin medverkar Liv Jagrell (sång), Patrick Ankemark (gitarr), Per Bjelovuk (trummor), Tommie Winther (bas), och Chris Bertzell (gitarr).
.Inga kommentarer
Kategorier: Musik, NewsDesk Taggar:, , , , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *