NewsDesk vecka 17

secret_solstice.
Dyrköpt festivalbesök

Är du stadd vid kassa? Då kanske vad som sannolikt är världens dyraste festivalbiljett vore något för dig? Den isländska festivalen Secret Solstice (21-24 juni) har en väldigt speciell festivalbiljett som kan bli din för det facila priset 1 miljon dollar, det motsvarar drygt 8 miljoner svenska riksdaler.

Med biljetten får du en rad trevliga förmåner förutom att du får se det vackra Island, du får flyga med ett privatplan till ölandet och bo på ett lyxhotell under festivaldagarna. Det stannar inte där, du får även obegränsat med champagne, privat smink och stylister, isländska hudvårdsprodukter och daglig massage.

På festivalscenen ställer man Slayer, Stormzy, Gucci Mane, Clean Bandit, Bonnie Tyler, Death From Above, Steve Aoki och George Clinton & Parliament Funkadelic.
.
truckstop_alaska.
Oviss framtid

Konserthaket Truckstop Alaska i Göteborg har stött på patrull, vid en spelning med metalbandet Weedeater besöktes evvenemanget av polis och en handfull myndigheter. Polisen ska ha förklarat baren ogiltig samt beslagtagit all öl. Föreningen har bedrivits i 15 år, men framtiden ser nu oviss ut. Man vet inte om man kan fortsätta hyra lokalen och arrangera konserterna.

På föreningens Facebook-sida skriver man om det inträffade:

Vi vet inte allt än, men här är vad vi vet och inte i nuläget:

Vi vet att polisen och en handfull andra myndigheter var här på Weedeater 20/4, att polisen förklarade vår bar olaglig och tog med sig all öl. Vi kan bara tolka polisens helomvändning i frågan som att någon eller några vill få bort oss härifrån.

Vi vet inte om vi överhuvudtaget kommer kunna fortsätta hyra vår lokal av vår nuvarande hyresvärd, men vi kommer göra allt vi kan för att arrangera spelningarna som vi lovat artister, band och medlemmar att arrangera, fram till och med Truckstopdagen 9/6.

Vi kommer inte servera någon alkohol. Vi vet MYCKET väl hur mycket ni gillar att supa ur när ni lyssnar på grym musik, men så länge vi är på Karlavagnsgatan får ni ordna fyllan själva. Vi å andra sidan ska gå tolvstegsprogrammet.

Vi vet inte vilka juridiska och ekonomiska konsekvenser det här kommer få för oss som förening och privatpersoner men vi vet att vi kommer behöva allt stöd vi kan få.

Swishnumret 123 633 2902 och plusgironumret 1358825-6 funkar om ni vill stödja oss ekonomiskt, men det bästa ni kan göra just nu är att dyka upp när vi har öppet. Kontanta bidrag är bra och det är bättre ju fler som är här och ser vad som händer med egna ögon. Våra öppettider är våra evenemang som ni hittar här på fb, på vår flyer och på vår hemsida.

Och för den delen, det är mycket möjligt att spelningarna fram till 10/6 blir de sista vi sätter upp på Karlavagnsgatan (vi vet inte ens hur fan det kommer gå på spelningen den här veckan). Och vi vet inte heller hur fuckad den här föreningen är i Göteborg överhuvudtaget.

Så kom förbi. Oavsett om ni vill stödja oss, om ni vill vara med när Truckstop Alaska lyckas eller inte lyckas köra sina sista spelningar på Karlavagnsgatan eller i Göteborg, eller om ni helt enkelt vill göra vad folk har gjort här i 15 år: Höra svinbra musik och träffa bra, eller i minsta fall intressanta människor!

Det är nu det händer.

Om ni kommer på spelningarna: Se situationen för vad den är. Ta hand om er själva och varandra. Och låt oss för fan se till att ha lite lagom EXTREMT KUL också! VI (som i vi och ni) är Truckstop Alaska och VI ska göra vårt för att det här konsertprogrammet blir ett kapitel i Göteborgs musikhistoria värt att minnas!

Och en sak som vi borde gjort i 15 år: Om någon sitter inne på foton, bilder, texter, låtar eller annat som härrör till Truckstop Alaska, skicka det gärna till pr@truckstopalaska.com. Oavsett om detta är slutet eller inte så vill vi gärna ha så många perspektiv som möjligt på det här monstret. Bara det vi sett inifrån ger en bild som kör själva definitionen av en kulturförening i småbitar och vi vill se mer! Vi lovar att försöka sammanställa det vid något tillfälle så vi kan visa vad musiken, konsten, motståndet och galenskapen gjorde här.

Nya singlar under veckan

Ser du inte de länkade albumtitlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan. Mer nya låtar och nya videor hittar du dagligen via Daily Dose.

Ny singel från Hopes Hollow, ”Harbinger”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Bad Wolves, ”Remember When” från nya albumet ”Disobey” som släpps 11:e maj.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Acherontas, ”The Alchemists Of The Radiant Sepulchre” från den kommande plattan ”Faustian Ethos” som släpps 18:e maj.

Lyssna på Spotify

Ny singel från The Veer Union, ”Embrace The Day” från den kommande plattan ”History Of Our Revolution”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Bullet For My Valentine, ”Piece Of Me” från kommande albumet ”Gravity” som släpps 29:e juni.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Diamond Black, ”Ghost in the Glass”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Spiral Skies, ”The Prisoner” från kommande plattan ”Blues for a Dying Planet” som släpps 18:e maj.

Lyssna på Spotify

Bandnytt

Borås-baserade Zephyra har hittat ny basist, Alfonso Rinaldo har varit med ett litet tag men är nu officiell medlem i bandet.

Tre medlemmar från Dokken, George Lynch, Jeff Pilson och Mick Brown, har gått samman i ett nytt ännu ej namngivet projekt och med sig har de sångaren Robert Mason (Warrant, Lynch Mob). Gubbarna är just nu i studion och spelar in ett debutalbum som ska släppas i början av 2019.

Topplistan

Vilka plattor sålde bäst? Varje vecka presenterar vi de 20 bäst säljande hårdrocksplattorna, listan är baserad på all försäljning och inkluderar fysisk, nedladdad och strömmad musik. Listan tillhandahålls av Grammofonleverantörernas förening, GLF. Ser du inte de länkade albumtitlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

 1. Bullet – Dust to Gold
2. Abramis Brama – Tusen År
3. Mustasch – Silent Killer
4. The Kristet Utseende – Pang på pungen i Portugal
5. The Kristet Utseende – Sug och fräls
6. Metallica – Metallica
7. Guns ‘n’ Roses – Appetite for Destruction
8. The Kristet Utseende – Djävulsvingar över kapellet
9. The Kristet Utseende – Sieg Hallelujah
10. Judas Priest – Firepower
11. AC/DC – Back in Black
12. Five Finger Death Punch – Got Your Six
13. Sabaton – The Last Stand
14. Volbeat – Guitar Gangsters & Cadillac Blood
15. Black Sabbath – Paranoid
16. Nekromant – Snakes & Liars
17. Sabaton – Carolus Rex
18. Takida – A Perfect World
19. Iron Maiden – The Number of the Beast
20. Led Zeppelin – Led Zeppelin IV

Skivsläpp under veckan

Skivtitlarna är direktlänkade till CDON för enklare beställning för den som vill ha sitt eget exemplar av plattorna. Föredrar du vinylskivor kommer nedanstående lista i nästa veckas ”Nya vinyler”. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Kardinal Sin – Victorious (re-release)
Lee Aaron – Diamond Baby Blues
Skindred – Big Tings
Kobra And The Lotus – Prevail II
The Dahmers – Creepiest Creep
Riot V – Armor of Light
Violation Wound – With A Man In Charge
Blitzkrieg – Judge Not!
’77 – Bright Gloom
Godsmack – When Legends Rise
Hawthorne Heights – Bad Frequencies
Crystal Ball – Crystallizer
Anthrax – Kings Among Scotland
Aura Noir – Aura Noir
Varathron – Patriarchs Of EvilInga kommentarer
Kategorier: Musik, NewsDesk Taggar:, , , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *