VRF 2018: The Bands vol 7

.
Till slut har vi kommit fram till vägs ände så att säga, dags för sista presentationen av band som kommer medverka på den nya rockfestivalen Västerås Rockfest den 28:e april. Förutom de tidigare presenterade banden och Artificial Sky nedan kommer ett Guns `n´ Roses-tributeband även att spela på festivalen, men cover- och tributeband är inget vi sysslar med här på Den Rockande Kocken.

Artificial Sky är ett 6-dels melodiskt metalcore-band från Stockholm med stora ambitioner att nå ut och sprida sin musik globalt. Bandet bildades sommaren 2015 under namnet Synchrony och under perioden 2015-2017 gick de genom mycket vilket förde medlemmarna till att dela ett gemensamt mål, att framföra musiken de alla älskar för fans från många genrer.

I början av 2017 bestämde man sig för att byta namn på bandet till Artificial Sky för att markera den nystart deras nya sound förtjänade. Under det nya namnet släpptes deras första singel ”Absence” från den självbetitlade debut-EP:n. Låten släpptes med en tillhörande musikvideo som mottogs positivt och fick ett stort genomslag.

”Absence” beredde vägen för släppet av debut-EP:n och många nya lyssnare kunde nås. Nya fans från hela världen fann ett nytt band att räkna med de kommande åren.

Artificial Skys musik är en blandning av de bästa bitarna från många olika genrer som formats samman till ett vinnande koncept. Deras ”crossover” sträcker sig från arenarock till traditionell metal. Musiken de spelar är melodisk metalcore med en trevlig inblandning av lättlyssnad rensång kombinerad med hårda sångpartier som vilar på en grund av tunga rytmer och atmosfäriska ljud.

I bandet medverkar Daniel (sång), Linus (skrik), Robin (gitarr), Alexander (gitarr), Daniel (bas) och Niclas (trummor).

Besök gärna Artificial Sky på Facebook och se mer. VRF har ännu ingen hemsida, men det finns en festivalsida och en evenemangssida på Facebook.
.


.Inga kommentarer
Kategorier: Evenemang, Kalender, Musik Taggar:, , , , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *