Nya vinyler

Vinylskivan är på god väg att återta en stor marknadsandel från framför allt CD-försäljningen, men också digitalmarknaden och främst då den lagliga nedladdningen. Under 2016 ökade vinylförsäljningen med hela 69,4% medan digitalförsäljningen totalt gick ner med 35,4%. Förvisso ökade streamningen med 9,6% men nedladdning och övrig digitalförsäljning minskade med 45%. Möjligheterna att säkra vinyler som ges ut i begränsade upplagor ökar i antal, det är all idé att säkra sig ett exemplar och hålla det ospelat som investering. Är skivan ospelad har den högre värde, i synnerhet om det är en ”limited edition”. Vill du ha ett lyssningsexemplar kan du ju alltid beställa två stycken eller plattan på CD också.
.
.
Inte helt okända gruppen U2 har också hoppat på trenden med återutgivningar nu och släpper 3 titlar på vinyl 13:e april,
”Wide Awake in America”, ”Pop” och All That You Can’t Leave Behind”. Du har nu chansen att införskaffa några klassiska plattor på vinyl som kanske saknas i din samling.

Läs mer och förhandsboka U2
.
.
Lika välkände David Bowies samlingsalbum ”Changesonebowie” fick en uppföljare, ”Changestwobowie”, som inte funnits  officiellt tillgängligt från skivbolaget sedan slutet av 80-talet, men nu har det blivit dags för en återutgivning på vinyl 13:e april. Den släpptes ursprungligen 1981 och fanns bara en kort tid som CD 1985.

Läs mer och förhandsboka David Bowie
.
.
Återutgivningar på vinyl blir det även från tyska metalbandet Deathrow, bildades som Samhain 1984. 30:e mars släpper de debutalbumet ”Riders of Doom” från 1986, uppföljaren ”Raging Steel” från 1987 och deras tredje och mest framgångsrika album, ”Deception Ignored”, från 1989.

Läs mer och förhandsboka Deathrow

Vinylutgåvorna ovan är genom musiktjänsten PledgeMusic. Även hos skivbolagen i övrigt släpps allt fler titlar nu på vinyl, nedan några av förra veckans nya plattor finns tillgängliga på vinyl hos CDON och även en del av dessa är i begränsad upplaga. Albumtiteln är direktlänkad till beställningssidan hos dem. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Judas Priest – Firepower
Jimi Hendrix – Both Sides of the Sky
Myles Kennedy – Year of the Tiger
Tax The Heat – Change Your Position
Ministry – AmeriKKKant
Nightwish – Decades
Between The Buried And Me – Automata I
Three Days Grace – Outsider
The Watchers – Black Abyss
Arch Enemy – 1996-2017
Twitching Tongues – Gaining Purpose Through Passionate Hatred
Crippled Black Phoenix – Horrific HonorificsInga kommentarer
Kategorier: Vinyl Taggar:, , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *