Under glas

terrassvaxthusNågot jag verkligen har problem med är vinter och kyla, jag älskar att kunna sitta ute i solen och avnjuta en kopp gott kaffe eller kanske en härligt kall öl. Det ideala hade varit att ha ett alldeles eget uppvärmt växthus.

Tänk själv att kunna ha en vinterrträdgård med stora gröna växter och blommande exotiska mindre plantor i skön harmoni under glas där man kan sitta njutande och skratta åt vintern utanför när man har lurat Kung Bore och har sommarkänsla året runt. Det får gärna finnas en vettig ljudanläggning också så man kan dra igång lite hårdrock och ytterliggare förstärka känslan av sommar.

Tyvärr blir det lite smolk i bägaren, jag bor i lägenhet och har ingen tomt att ställa ett orangeri på. Drömmen om en vinterträdgård får förbli just en dröm. På sommarhalvåret kan jag åtminstone få lite växthusodling, men på balkongen. Då kan jag i alla fall förlänga odlingssäsongen något och dra upp mina egna kryddörter både att ha färska och få tillräckligt för att kunna torka för vintern.

Balkongväxtus är en smidig lösning för oss som är trångbodda, men som ändå vill kunna bejaka vår inneboende lilla bonde i viss mån. På Vexthuset har jag hittat några trevliga små växthus att investera i till våren, det är kanske mer korrekt att beskriva dem som odlingsskåp, och de finns i flera storlekar och utföranden. Så snart balkongen är snöfri blir det till att med tumstock i högsta hugg mäta och fundera på vilken variant jag ska sikta in mig på.

Fotnot: Enligt gällande lagstiftning måste jag tala om att det här är ett sponsrat inlägg.Inga kommentarer
Kategorier: Blandat


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *