Shooting Star-gitarrist avliden

.
Fredagen 2:a mars var det dags för ännu en gitarrhjälte att lämna jordelivet när Shooting Star-gitarristen och grundande medlemmen Van McLain somnade in efter en lång tids sjukdom. Dödsorsaken anges vara komplikationer i en febersjukdom orsakad av West Nile-viruset.

Shooting Star är ett rockband från Kansas City i Missouri i USA bildat 1978 och var det första amerikanska bandet som signades av Virgin Records. Debutalbumet släpptes 1979 och producerades av Gus Dudgeon, mest känd för sitt arbete med Elton John och David Bowie. Bandet splittrades 1987, men återvände till rockscenen redan 1989.

Shooting Star har släppt totalt 9 studioalbum, det senaste är ”Into the Night” från 2015.
.


.Inga kommentarer
Kategorier: Musik, NewsDesk Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *