The Soul Exchange

Det är ingen hemlighet att jag föredrar att gå på spelningar med mindre och framåtsträvande band framför konserter med redan kända och stora band. De stora banden får redan mer uppmärksamhet än de egentligen behöver, det är de små banden som behöver lyftas fram. Med början här och nu kommer jag att lite då och då lägga upp lite information om just mindre kända band så fler får chansen att upptäcka dem och först ut är The Soul Exchange från Stockholm.
.
the_soul_exchange_2017.
The Soul Exchange är ett relativt nytt svenskt hårdrocksband som blandar klassisk hårdrock med ett nutida metalsound. De har hittat sina influenser i 70-talets håtrdrocksscen och skapat sin egen unika stil med gitarrdriven hårdrock med metalkomponenter där man lägger stor vikt vid melodier och storslagna sångarrangemang. Texterna är till stor del inriktade på livets mörkare sidor som galenskap och ondska i olika former. De bygger en musikalisk stämning som passar med texten och undviker onödiga solon för att istället sätta melodin i fokus och ge en enhetlig ljudbild.

The Soul Exchange utgörs av Hans von Bell (gitarr), Daniel John (sång, keyboard), Thomas von Bell (gitarr), Patrik Ekelöf (bas) och Benny White (trummor). Influenser enligt deras Facebook-sida är Led Zeppelin, Ghost, Katatonia, Kamelot, Rush, Deep Purple, Pink Floyd och Black Sabbath.

Debutplattan ”Bloodbound” släpptes i mars 2017 på ett amerikanskt bolag, men man bytte under året till ett tyskt bolag och släppte i december 2017 en uppföljande EP, ”Wow Of Seth”. The Soul Exchange jobbar just nu för fullt med en ny fullängdare som är tänkt att släppas i början av sommaren 2018.
.


.

.Inga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *