Andra sidan

.
Förutom Den Rockande Kocken skriver jag också på några mindre sidobloggar, bland annat Metal Munching hos MetalCentral. Där har jag de senaste veckorna lagt upp en liten följetong om gränsöverskridande musik, givetvis hårdrock, och bjuder nu in dig att besöka och läsa de inläggen. Givetvis får du en hel bunt med videor serverat också i inläggen.

I det första inlägget ”Gränsöverskridande” skriver jag lite allmänt om just det här med att inte vara begränsad, till exempel när en rysk säckpipeorkester tar sig an några klassiska hårdrockslåtar.

Del två av följetongen ”Arabisk rock” tittar lite närmre på hårdrock och metal i länder som har ett samhällssystem som inte är direkt förlåtande när det gäller västerländsk musik i allmänhet och tung rock i synnerhet.

Den alltmer försvinnande gränsen mellan könen när det gäller tung rock avhandlas i tredje avsnittet ”Kvinnligt” som fokuserar på band med kvinnliga frontpersoner och bandmedlemmar.

I fjärde delen ”Färgblind” slås det fast att även de med lite mörkare hudton nog har en del fördomar och förutfattade meningar att göra upp räkningen med, där är fokusen på rock- och metalband med medlemmar som har sitt ursprung på den afrikanska kontinenten.

Avsnitt fem ”Djävulens musik” ifrågasätter att såväl kristna som muslimska fåntrattar hävdar att hårdrock är djävulens musik och pekar på rakt mostsatta förhållandet med kristen hårdrock.

Avslutningsvis i sjätte delen ”Pop? Metal? Popmetal?” berörs genreöverskridande hårdrock och knyter till viss del åter till första avsnittet där den både älskade och hatade gruppen Babymetal var med och visar att de inte är ensamma om att vara just genreöverskridande.

Följetongen avslutas för den här gången, men det är mycket möjligt att fler delar kan tillkomma med tiden och då återkommer jag till det även här.
.Inga kommentarer
Kategorier: Blandat, Musik Taggar:, ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *