NewsDesk vecka 3

the_kristet_utseende.
Nedläggning

Kultbandet The Kristet Utseende har meddelat att man kommer lägga ned verksamheten. Bandet bildades i början av 90-talet och spelar en rock inspirerad av band som Misfits, Slayer och Metallica med flera. Redan från början väckte man uppmärksamhet, mycket på grund av provocerande lyrik där texterna ofta handlar om droger, frikyrklighet, parafili och mysticism. Efter flera turnéer och tre fullängdare la gruppen ner 1999, men tog senare upp musiken på nytt.

På bandets Facebook-sida har man kunnat läsa:

”Vördade riddare och ridderskor av det runda ordet.

Härmed vill jag meddela att The Kristet Utseende gör sin sista spelning kommande sommar. Detta på festivalen ”Metallsvenskan” den 15-16 Juni. Vi lägger alltså ner fabriken efter det. Slutar.

Varför? Av den enkla anledningen att det är dags att gå vidare i livet. Stagnation måste ge vika för förändring. Så pass enkelt. Inga schismer. Inga tvister. Inga oklarheter.

Jag är tårfylld då jag skriver detta. Även om det här känns som ett naturligt beslut så har The Kristet Utseende varit en andra familj för mig. Jag älskar mina bandkamrater. Djupt och innerligt. Vi har haft många tunga stunder, men jag väljer att istället komma ihåg de otaliga stunder av eufori, gapflabb och lycka vi haft.

Vi har haft fantastiskt underbara år tillsammans med er, våra älskade toaborstviftande fans. Vi har färdats, nött och svettats för att göra er glada, och den tsunami av kärlek vi fått tillbaka från er har betytt så jävla mycket för oss. Vi kan inte tacka er nog.

Men vänta lite. Det är ca ett halvt år kvar innan den kristna tjackfabriken slutar puttra helt. Fram till dess kommer vi försöka spela så mycket vi bara har möjlighet till. Vi hoppas innerligt att vi får träffa samtliga av er en sista gång. Vi tänker även jobba hårt för att hinna få ut en sista platta till er. (Om den kommer före eller efter slutdatumet vet vi inte än.) En sista käftsmäll med ett knogjärn smitt av perversion, dekadens och humor.

Tusen tack älsklingar, vi ses längs det sista uppochnedvända korståget genom fosterlandet.

Pastor Fahlberg”
.
holidu_musixmatch_city_songs.
Staden i sången

Man kan göra undersökningar om allt, en del är mer vetenskapliga än andra. Jämförelsesajten för semesterboenden, Holidu, har i samarbete med Musixmatch, världens största databas av sångtexter, gjort en undersökning över vilka städer som är populärast i musikbranschen. Samarbetet mellan Holidu och Musixmatch har skapat en rankinglista med hjälp av mer än 14 miljoner sångtexter och tagit reda på hur många gånger olika städer har nämnts i sånger.

Rankingen skapades genom att leta efter exakta matchningar för varje stad och deras namn i sångtexter eller sångtiteln med hjälp av Musixmatch, databasen och världens största katalog av sångtexter. Sammanlagt har 6 olika språk (engelska, spanska, italienska, franska, portugisiska och tyska) tagits i beaktelse tack vare deras storlek och stora musikmarknad. Vissa städer uteslöts på grund av deras korrespondens med substantiv, verb eller andra städer på ett eller flera språk som kanske inte återspeglar författarens avsikt att nämna dem i låten.

Vilka städer sjungs det mest om? Vilka städer har inspirerat artister världen över?

Städer består inte enbart av byggnader och gator, utan även av berättelser som berättas om dem. Artister sjunger om deras hemstad, deras erfarenheter i städerna eller prisar olika städers popularitet – det kan handla om allt från en vers till hela låtar som dedikerats till städer. ”Varje stad har sin egen personlighet, sitt eget rykte och kan framkalla olika känslor: Ibiza, Las Vegas, Paris eller New York – var och en har sin egen sammanslutning”, säger Max Ciociola, CEO och en av grundarna till Musixmatch. ”Många fans gör allt för att följa sina idoler vare sig det handlar om en pilgrimsfärd till Elvis Presleys egendom i Memphis eller att gå i Edith Piafs steg i Paris… Tusentals platser har blivit odödliga tack vare musik”, tillägger Andres Pareja, talesman för Holidu.

Stockholm är en solklar vinnare bland Nordens huvudstäder. Totalt har den svenska huvudstaden sjungits om hela 1232 gånger. ”Meet me in Stockholm” av Sir Douglas Quintet är en världens mest kända låtar om Stockholm. Men vem skulle inte inspireras av Nordens vackraste huvudstad? Långt efter hamnar Oslo med 567 sånger, Köpenhamn med 339 sånger och slutligen Helsingfors med sina 303 sånger.

Den Europeiska rankinglistan består av tre huvudstäder som når det femsiffriga talet. Paris är en överlägsen etta med hela 20 007 sånger, London en god tvåa med 14 805 sånger medan Rom överraskar på en tredje plats med 11 859 sånger. Lyssna på Edith Piafs sång ”Paris” och dröm dig bort till den romantiska huvudstaden, låt rockbandet The Clash ta dig till den stora metropolen med sin låt ”London Calling” eller åk till Rom tillsammans med Nat King Cole och hans låt ”Arrivederci Roma”.

I topp tio hamnar även den historiska huvudstaden Berlin som sjungits om 6267 gånger, Milano som nämnts 3854 gånger och Wien som medverkat i 3512 sånger. Även Amsterdam, Madrid, Venedig och Barcelona klämmer in sig i topp. Italien och Spanien är därmed länder som verkar inspirera artister världen över. Kanske därför som Spanien också är ett stort resmål bland oss svenskar?

USA är landet med majoriteten av städer som nämns i sånger, men underskatta inte de europeiska metropolerna. ”New York, New York” av Frank Sinatra bidrar till att New York hamnar på en klar första plats med hela 30 867 sångtexter om staden, men Paris, London och Rom följer starkt efter på plats två till fyra i respektive ordning. New Orleans landar på en femte plats med 8798 sånger, Miami på en sjätte plats med 7809 sånger och Berlin på en fin sjunde plats. Atlanta och Houston stoltserar på plats åtta och nio, medan Tokyo överraskar alla genom att klämma in sig på en tionde plats med sina 4719 sånger.

Men var hamnar Stockholm på världslistan? Vi kan stolt presentera att Stockholm ryms med i topp 50 och landar på en fin 44:e plats, strax före Sydney, Prag och San Diego. Bakom Stockholm hamnar även storstäder som Casablanca, Budapest och New Delhi.

Nya singlar under veckan

Ser du inte de länkade albumtitlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan. Mer nya låtar och nya videor hittar du dagligen via Daily Dose.

Ny singel från Machine Head, ”Bastards” från det kommande albumet ”Catharsis” som släpps 26:e januari.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Loudness, ”I”m Still Alive” från den kommande plattan ”Rise To Glory” som släpps 26:e januari.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Earthless, ”Gifted By The Wind” från kommande albumet ”Black Heaven” som släpps 16:e mars.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Lione/Conti, ”You”re Falling” från plattan ”Lione/Conti”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Howling Sycamore, ”Descent to Light”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Tribulation, ”The World” från kommande plattan ”Down Below” som släpps 26:e januari.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Visigoth, ”Outlive Them All” från nya albumet ”Conqueror”s Oath”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från CoreLeoni, ”Downtown”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Harm”s Way, ”Call My Name” från den kommande plattan ”Posthuman” som släpps 9:e februari.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Blackberry Smoke, ”Flesh and Bone” från det kommande albumet ”Find a Light” som släpps 6:e april.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Outshine, ”They Know Who You Are” från den kommande plattan ”1313” som släpps 23:e februari.

Lyssna på Spotify

Ny singel från The Hypothesis, ”Illusion Now”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Jimi Hendrix, ”Mannish Boy”.

Lyssna på Spotify

Topplistan

Vilka plattor sålde bäst? Varje vecka presenterar vi de 20 bäst säljande hårdrocksplattorna, listan är baserad på all försäljning och inkluderar fysisk, nedladdad och strömmad musik. Listan tillhandahålls av Grammofonleverantörernas förening, GLF. Ser du inte de länkade albumtitlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

1. Black Sabbath – The Ten Year War
2. Guns ‘n’ Roses – Appetite for Destruction
3. Metallica – Metallica
4. Watain – Trident Wolfe Eclipse
5. AC/DC – Back in Black
6. Five Finger Death Punch – Got Your Six
7. Sabaton – Carolus Rex
8. Takida – A Perfect World
9. Sabaton – The Last Stand
10. Volbeat – Guitar Gangsters & Cadillac Blood
11. Black Sabbath – Paranoid
12. Rammstein – Mutter
13. Iron Maiden – The Number of the Beast
14. Avatar – Avatar Country
15. Sabaton – Heroes
16. Volbeat – Outlaw Gentlemen & Shady Ladies
17. Led Zeppelin – Led Zeppelin IV
18. Metallica – Master of Puppets
19. Bring Me The Horizon – That’s the Spirit
20. Sabaton – The Art Of War (Re-armed)

Skivsläpp under veckan

Skivtitlarna är direktlänkade till CDON för enklare beställning för den som vill ha sitt eget exemplar av plattorna. Föredrar du vinylskivor kommer nedanstående lista i nästa veckas ”Nya vinyler”. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Anvil – Pounding the Pavement
Magnum – Lost on the Road to Eternity
Black Label Society – Grimmest Hits
Nekrokraft – Witches Funeral
Perfect Beings – Vier
Witchcryer – Cry Witch
Ozone Mama – Cosmos Calling
Joe Perry – Sweetzerland Manifesto
Walking Papers – WP2
Ghost – Ceremony and Devotion
Whitesnake – The Purple Tour Live
Arkona – Khram
Of Mice & Men – Defy
Prayer – Silent Soldiers
Persefone – Perle
Rexoria – Queen Of LightInga kommentarer
Kategorier: NewsDesk Taggar:, , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *