NewsDesk vecka 50

Så här veckorna före jul händer det inte alltför mycket i rockbranschen, så det blir en väldigt kort NewsDesk den här veckan. Inte ens mer än ett fåtal singlar värda att delge har släppts. Snart nog är vi förbi allt det här med jul och nyår så det kommer lite nytt att rapportera, under tiden tills dess kommer du åtminstone kunna avnjuta de övriga ordinarie inläggen som till exempel ”Nya vinyler”, ”Videoveckan” och ”En Rockityd” samt ett och annat spritt inlägg för övrigt. Med NewsDesken tas ett uppehåll och den återkommer i januari. Den Rockande Kocken önskar alla läsare och följare en riktigt god jul och ett gott nytt år.
.

Frisläppta

I ”NewsDesk vecka 43” berättades om polska dödsmetallarna i Decapitated och deras bekymmer med amerikanska rättssystemet:

Alla vill vi väl få våra 15 minuter i rampljuset och sätten att få det är många, men en del sätt är mindre trevliga.

En rättegång mot alla fyra medlemmar i polska death metal-bandet Decapitated startade förra veckan i amerikanska Spokane. De anklagas för att tillsammans ha våldtagit en kvinna. Den påstådda våldtäkten sägs ha ägt rum på gruppens turnébuss efter deras spelning i Spokane 31 augusti. Kvinnan ska ha uppvisat skador som tyder på att hon blivit fasthållen.

Det är inte direkt första gången någon går den här vägen och drar en artist inför rätta, ibland har det verkligen inträffat ett övergrepp medan det andra gånger bara är en bluff av någon som hoppas att artisten ifråga ska välja förlikning före rättegång för att undvika negativ press.

I ett eget uttalande förnekar Decapitated-medlemmarna anklagelserna och ber folk att inte dra förhastade slutsatser utan istället låta rättvisan ha sin gång. Enligt advokaten Steve Graham finns det vittnen som kan intyga att bandet och kvinnan skildes som vänner. Dessutom ska ha kvinnan ha lämnat falskt vittnesmål en gång tidigare (2014).

Nu uppger The Spokesman-Review att killarna i bandet blivit frisläppta från fängelse i avvaktan på rättegång, de ska ha släppts på fri fot redan 22:a november och tydligen har rättegången senarelagts då den nu rapporteras ska inledas först 16:e januari.

Nya singlar under veckan

Ser du inte de länkade albumtitlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan. Mer nya låtar och nya videor hittar du dagligen via Daily Dose.

Ny singel från Erdve, ”Prievarta” från det kommande albumet ”Vaitojimas” som släpps 9:e februari.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Shiraz Lane, ”Carnival Days” från nya plattan ”Carnival Days”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Philip H. Anselmo & The Illegals, ”The Ignorant Point” från det kommande albumet ”Choosing Mental Illness As A Virtue” som släpps 26:e januari.

Lyssna på Spotify

Ny singel från The way Of Purity, ”11”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Moresk, ”Ocean Sized”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Green Druid, ”Rebirth” från den kommande plattan ”Ashen Blood” som släpps 16:e mars.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Voodoo Circle, ”Running Away From Love” från kommande albumet ”Raised on Rock” som släpps 9:e februari.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Grimner, ”En Fallen Jätte” från kommande plattan ”Vanadrottning” som släpps i februari.

Lyssna på Spotify

Topplistan

Vilka plattor sålde bäst? Varje vecka presenterar vi de 20 bäst säljande hårdrocksplattorna, listan är baserad på all försäljning och inkluderar fysisk, nedladdad och strömmad musik. Listan tillhandahålls av Grammofonleverantörernas förening, GLF. Ser du inte de länkade albumtitlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

 1. Metallica – Metallica
2. Guns ‘n’ Roses – Appetite for Destruction
3. AC/DC – Back in Black
4. Europe – Walk the Earth
5. Rammstein – Mutter
6. Five Finger Death Punch – Got Your Six
7. Sabaton – The Last Stand
8. Takida – A Perfect World
9. Iron Maiden – The Number of the Beast
10. Volbeat – Guitar Gangsters & Cadillac Blood
11. Sabaton – Carolus Rex
12. Black Sabbath – Paranoid
13. Ghost – Ceremony and Devotion
14. Sabaton – Heroes
15. Volbeat – Outlaw Gentlemen & Shady Ladies
16. Metallica – Master of Puppets
17. Iron Maiden – The Book of Souls: Live Chapter
18. Led Zeppelin – Led Zeppelin IV
19. Scorpions – Born To Touch Your Feelings
20. Bring Me The Horizon – That’s the Spirit

Skivsläpp under veckan

Skivtitlarna är direktlänkade till CDON för enklare beställning för den som vill ha sitt eget exemplar av plattorna. Föredrar du vinylskivor kommer nedanstående lista i nästa veckas ”Nya vinyler”. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Linkin Park – One More Light
Asking Alexandria – Asking Alexandria
Iamsin – Kings & Queens
Glassjaw – Material ControlInga kommentarer
Kategorier: NewsDesk Taggar:, , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *