In the bag: One Inch Giant & The Reehab

one_inch_giant_metal_munchers.
In English below.
.
.
z-flag-sweI påsen i Goodiebag of Rock-tävlingen fiskar vi upp nästa två band att presenteras, One Inch Giant och The Reehab, som båda har en CD med i påsen.

One Inch Giant bildades av Gabriel Lugo Méndez (gitarr) och Gabriel Ek (trummor) under 2009. Gabrielarna hade en del fina riff på lager som dom finslipade på samtidigt som de såg sig om efter fler medlemmar som skulle få den lilla jätten på fötter. Efter att agnarna skiljts från vetet så anslöt sig Axel Berglund (bas) och Filip Åstrand (sång). Låtar började nu ta form och snart var sex stycken färdiga att spela in.

Under en helg i slutet av 2010 spelades debutalbumet ”Malva” in. Större delen av albumet sattes live, dels för att ”man gjorde så förr” men mest för att det är jävligt häftigt. Bandet scendebuterade kort därefter och hade spelningar parallellt med mixningen av albumet. Mastringen gjordes av den legendariska Peter In De Betou.

I augusti 2011 gavs albumet ut och har mötts av bra kritik av recensenter och bloggare världen över. Många tycker sig höra influenser från Black Sabbath , Kyuss, Alice In Chains samt Mastodon och har förutspått en ljus framtid för One Inch Giant – något bandet tar på fullaste allvar. Profetior skojar man inte om och en ny platta jobbades det redan på, den kom ut 2013 med titeln ”The Great White Beyond”.

Läs gärna mer om One Inch Giant på Facebook och deras hemsida. Missa inte att delta i tävlingen där du kan vinna en hel bunt värdefulla rockprylar. One Inch Giant medverkar också i Metal Munchers.

The Reehab är en rockande sammanslutning av herrar från Göteborgstrakten som bildades 2009 av PeO Axelsson, Johan Månsson, Sven Östlind och Jesper Waltersson. De har hunnit med att producera hela 4 album, men är dock fortfarande osignade, och har gjort ett antal spelningar. Waltersson har sedermera lämnat bandet som inför höstturnén 2013 introducerade två turnémusiker, Dan Johansson och Miriam Patel.

Läs gärna mer om The Reehab på Facebook och deras hemsida. Missa inte att delta i tävlingen där du kan vinna en hel bunt värdefulla rockprylar.
.
.
z-flag-engFrom the bag in the Goodiebag of Rock competition we pick up the next two bands to be presented, One Inch Giant och The Reehab, which both have a CD in the bag.

One Inch Giant was formed by Gabriel Lugo Méndez (guitar) and Gabriel Ek (drums) in 2009. The Gabriels had some nice riffs in store which they perfected while looking for more members to get the little giant on its feet. After sorting out the lesser seeds Axel Berglund (bass) and Filip Åstrand (vocals) joined the band. The songs were now coming into shape and soon six of them were ready to be recorded.

During a weekend in 2010 the debut album ”Malva” was recorded. The majority of the album was recorded live, partly because this was how they did it ”in the good old days”, but mostly becuase it’s freaking awesome. The band had their stage debut shortly thereafter and had lots of gigs at the same as the album was mixed. The mastring was done by the legendary Peter In De Betou.

In August of 2011 the album was released and was rewarded with reviews by magazines and bloggers all over the world. Many claim to hear influences from Black Sabbath, Kyuss, Alice In Chains and Mastodon and have predicted a bright future for One Inch Giant – something the band takes very seriously. Prophecies you don’t take lightly and a new album was already in the works, it was released in 2013 with the title ”The Great White Beyond”.

Feel free to read more about One Inch Giant at Facebook and their homepage. Don’t miss out on participating in the competition where you can win a whole bunch of valuable rock stuff.

The Reehab is a rocking group of gentlemen from the Gothenburg area that was formed in 2009 by PeO Axelsson, Johan Månsson, Sven Östlind and Jesper Waltersson. They have since then produced 4 albums, but are as of yet unsigned, and have made numerous live appearances. Waltersson have left the band which for the fall tour of 2013 introduced two tour musicians, Dan Johansson and Miriam Patel.

Feel free to read more about The Reehab at Facebook and their homepage. Don’t miss out on participating in the competition where you can win a whole bunch of valuable rock stuff.
.


.Inga kommentarer
Kategorier: Kategorier


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *