Den sista pionjären

fats_domino.
En efter en försvinner de, alla rockens pionjärer utan vilka dagens rockscen hade sett väldigt annorlunda ut och kanske inte ens existerat. Det är inte många kvar av dem nu och på tisdagen den 24:e oktober var det dags för nästa att lämna jordelivet.

Den legendariske sångaren, pianisten och låtskrivaren Fats Domino (Antoine ”Fats” Domino Jr.) från New Orleans avled i tisdags vid 89 års ålder i hemmet omgiven av familjen och nära vänner.

Fats Domino slog igenom i slutet av 40-talet, men nådde riktig storhet i början av 50-talet och är känd för bland annat hits som ”Blueberry Hill”, ”Ain’t That a Shame” och ”I’m Walkin'” med flera odödliga låtar. Han blev 1986 invald i Rock & Roll Hall of Fame och har sålt över 65 miljoner album. Rolling Stone har ankat honom som en av de 25 främsta artisterna genom tiderna, han var en viktig länk mellan R&B och rock ‘n’ roll.

Många av Fats låtar skrevs tillsammans med Dave Bartholomew och duon var under en period populärmusikens mest framgångsrika låtskrivare. Domino anses vara en viktig pionjär inom rockgenren och har influerat artister som Elvis Presley och The Beatles.
.


.Inga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *