Tom Petty på dödsbädden

tom_petty.
Leden fortsätter att tunnas ut bland rockikonerna. Under söndagen fördes Tom Petty till sjukhus med hjärtstillestånd, dock finns motstridiga uppgifter huruvida han har gått bort eller inte. Under dagen idag bekräftar CBS att han har gått bort vid 66 års ålder medan andra uppgifter gör gällande att han är hjärndöd och att man därför tagit bort livsuppehållande åtgärder. Troligen kommer inom kort en formell bekräftelse att han har avlidit.

Mest känd är han som sångare i Tom Petty & The Heartbreakers, de blev kända 1978 med låten ”Breakdown”. Petty har även haft framgångar som soloartist, han var också medlem i supergruppen Traveling Wilburys tillsammans med bland andra Bob Dylan och George Harrison.

Med över 80 miljoner sålda skivor världen över räknas Tom Petty som en av de bäst säljande musikartisterna genom tiderna och 2002 blev han invald i Rock and Roll Hall of Fame.

Addendum: Cirka 17:40 på måndagen 2/10 svensk tid meddelade Pettys manager officiellt att sångaren avlidit.
.


.

.
SparaInga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *