NewsDesk vecka 39

.
End of an era

Hör du till dem som gärna hade varit på plats när Black Sabbath spelade sin absolut sista konsert någonsin, men inte hade möjlighet att vara där och uppleva det historiska evenemanget? Oroa dig inte, det finns en lösning så du kan få se konserten ändå.

Den absolut sista spelningen gjordes i Birmingham i februari spelades in och med början 28:e september kommer den att visas på Folkets hus och Parkers biografer runt om i Sverige. Förutom konserten i sig visar filmen även när bandet är i studion och gör tolkningar på några av sina favoritlåtar som inte spelades på turnén.

Det finns nu ännu ett sätt att få se konserten, via PledgeMusic kan man förhandsboka den på DVD i ett par olika paket med bland annat även CD-utgåvor.

Uppåttrend

I NewsDesk vecka 36 skrev vi om att svensk doom är på uppgång igen, det är dock inte den delen av rocken som visar en uppåttrend. Även 70-talsrocken står inför en återkomst med många nya och gamla band som är på gång med skivor. Här på Den Rockande Kocken har noterats att ett stort antal av de plattor som inkommer för recension har de musikaliska rötterna och influenserna djupt rotade i 70-talet, det kommer bli en intressant höst med många debutalbum att berätta om.

För att göra det hela lite enklare för dig som läsare/följare börjar vi från och med idag i varje veckas NewsDesk länka till de recensioner som lagts upp sedan föregående listning i en NewsDesk.
.
.
Nötknäpparsviten

Förvirringen tycks vara total hos vissa journalister, det här med kronologi är tydligen väldigt svårt för somliga. En bok som ges ut 2017 är inte den första av sitt slag när det finns ett antal andra utgivna långt tidigare som till exempel ”Hellbent for Cooking” av Annick Giroux från 2009, med andra ord hela 8 år före Anders Tengners ”Ät som en rockstjärna” vilken han marknadsför som ”världens första hårdrockkokbok”. Faktum är att han inte ens är först i Sverige, 2012 gavs ”Metal Munchers” ut.

Med en dåres frenesi fortsätter dock Tengner och hans förlag, Bokfabriken, att mata ut budskapet om att vara först trots fortsatt kritik från kunder, artister och författare. Det spelar ingen roll hur ofta man upprepar mantrat, det blir ändå inte sanning.

”Vi lyssnar alltid på vad våra läsare och kunder tycker” kan man läsa i förlagets beskrivning på deras Facebook-sida, men det ska man nog ta med en nypa salt eller hellre en hel skopa. En bokköpare som via privat meddelande till dem framförde kritik och dessutom försåg dem med information om vilka som faktiskt var först i såväl världen som i Sverige fick endast det korta svaret ”Hej Namn, tack för att du upplyser oss!” varefter man sedan fortsatte att mata ut det felaktiga budskapet i sin marknadsföring.

Faktum är att det redan 2006 kom ut en bok med namnet ”Rockköket” där författaren har givit rätterna namn efter olika rockband och rockartister. Den kan förvisso inte räknas som den första då den inte har någon riktig koppling till eller medverkan av artisterna själva, deras namn har bara använts för ändamålet. Jag skulle till exempel kunna skriva recept för en variant av Pasta Bolognese och kalla den ”Spaghetti Incident”, det betyder inte att Mötley Crüe varit inblandade på något sätt.

Vår egen första reaktion på det hela kan du läsa i ”Anders Tengner är ett nöt” och ja, han är fortfarande ett nöt.

Nya singlar under veckan

Ser du inte de länkade albumtitlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan. Mer nya låtar och nya videor hittar du dagligen via Daily Dose.

Ny singel från Smash Into Pieces med Jay Smith, ”Boomerang”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Joe Satriani, ”Energy” från kommande plattan ”What Happens Next” som släpps 12:e januari.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Nocturnal Rites, ”What’s Killing Me” från det nya albumet ”Phoenix” som släpps 29:e september.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Nullingroots, ”Subsistence”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Sweet & Lynch, ”Bridge Of Broken Lies” från plattan ”Unified” som släpps 10:e november.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Strokkur, ”King of Shadows”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Yeghikian, ”The Witch” från albumet ”The Greatest Hits”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Affliktor, ”Burn The Earth” från samlingsalbumet ”Tyrants of Armageddon, Vol. 1”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Buried And Gone, ”The Final Hour” från nya plattan ”The Final Hour”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Pink Cream 69, ”Path of Destiny” från nya albumet ”Headstrong”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Act of Defiance, ”The Talisman” från plattan ”Old Scars, New Wounds” som släpps 29:e september.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Converge, ”Reptilian” från det kommande albumet ”The Dusk In Us” som släpps 3:e november.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Easy Life, ”Light Me Up” från nya EP:n ”There Can’t Be This Much Water In The Sky”.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Robin Beck, ”Here I Am” från nya plattan ”Love is Coming” som släpps 13:e oktober.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Shining, ”Jag Är Din Fiende” från kommande EP:n ”Fiende” som släpps 24:e november.

Lyssna på Spotify

Ny singel från Bitch Hawk, ”Winning”.

Lyssna på Spotify

I studion

Riot V är just nu i studion och spelar in uppföljaren till ”Unleash the Fire” från 2014, plattan är tänkt att släppas under våren 2018. Riot V, med medlemmar från metalpinjärerna Riot, har också nyligen signats av Nuclear Blast.

Halestorm är/har varit i studion och jobbat på sitt fjärde album, uppföljaren till ”Into The Wild Life”, som beräknas släppas i början av 2018.

Precis färdiga i studion är Ministry som nyligen signats av Nuclear Blast, den kommande plattan som fått titeln ”Amerikkant” är tänkt att släppas under början av 2018. I studion har bandet gästats av bland annat DJ Swamp (Beck), Burton C. Bell (Fear Factory) och Arabian Prince (N.W.A).

Bandnytt

Every Time I Die byter trummis, igen, och Daniel Davison ersätts av Clayton ”Goose” Holyoak (Norma Jean).

Recensioner

Lite titt som tätt recenseras nya och kommande skivor här på Den Rockande Kocken, de senaste recensionerna finns länkade nedan. Efter länken till respektive recension finns även direktlänk(ar) till CDON för dig som vill införskaffa plattan (förutsatt så klart att de finns i sortimentet där redan). Ser du inte de länkarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Skull Parade – Skullparade
Michael Crimson – Medusa
Dismissed – Heads Held High (CD)

Topplistan

Vilka plattor sålde bäst? Varje vecka presenterar vi de 20 bäst säljande hårdrocksplattorna, listan är baserad på all försäljning och inkluderar fysisk, nedladdad och strömmad musik. Listan tillhandahålls av Grammofonleverantörernas förening, GLF. Ser du inte de länkade albumtitlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

 1. H.E.A.T – Into The Great Unknown
2. Satyricon – Deep Calleth Upon Deep
3. Metallica – Metallica
4. Guns ’n’ Roses – Appetite for Destruction
5. Five Finger Death Punch – Got Your Six
6. Takida – A Perfect World
7. AC/DC – Back in Black
8. Sabaton – The Last Stand
9. Volbeat – Outlaw Gentlemen & Shady Ladies
10. Arch Enemy – Will to Power
11. Volbeat – Guitar Gangsters & Cadillac Blood
12. Motörhead – Under Cöver
13. Sabaton – Carolus Rex
14. Iron Maiden – The Number of the Beast
15. Rammstein – Mutter
16. Sabaton – Heroes
17. Black Sabbath – Paranoid
18. Ghost – Meliora
19. Cradle of Filth – Cryptoriana: The Seductiveness of Decay
20. Led Zeppelin – Led Zeppelin IV

Skivsläpp under veckan

Skivtitlarna är direktlänkade till CDON för enklare beställning för den som vill ha sitt eget exemplar av plattorna. Föredrar du vinylskivor kommer nedanstående lista i nästa veckas ”Nya vinyler”. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker och ladda om sidan.

Air Raid – Across The Line
Awaken I Am – Blind Love
Kadavar – Rough Times
Unsane – Sterilize
Emil Bulls – Kill Your Demons
Nocturnal Rites – Phoenix
Radio Moscow – New Beginnings
Grave Pleasures – Motherblood
36 Crazyfists – Lanterns
Jag Panzer – Deviant Chord
Primus – Desaturating Seven
Black Stone Cherry – Black to Blues
UFO – Salentino Cuts
Heaven & Earth – Hard To Kill
Plan Three – Wish I Was Stormborne
Evil Invaders – Feed Me Violence
Propagandhi – Victory Lap

Spara

Spara

SparaInga kommentarer
Kategorier: NewsDesk Taggar:, , , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *