Nya vinyler

Allt fler artister har börjat upptäcka möjligheten att ge ut gamla och nya produktioner på vinyl genom tjänster/butiker som PledgeMusic och möjligheterna att säkra vinyler som ges ut i begränsade upplagor ökar i antal, även om man kanske inte egentligen lyssnar på en viss genre är det ändå all idé att säkra sig ett exemplar och hålla det ospelat som investering. Är skivan ospelad har den högre värde, i synnerhet om det är en ”limited edition”. Vill du ha ett lyssningsexemplar kan du ju alltid beställa två stycken eller plattan på CD också.
.
saxon_decade_of_the_eagle.
Brittiska hårdrockarna Saxon borde väl vara bekanta för de flesta. Nu är de på gång med en ny samlingsbox med godbitar från hela deras första decennium, ”Decade Of The Eagle” heter samlingen och den släpps 17:e november. Vinyl-utgåvan innehåller 4 guldfärgade LP i så kallade gatefold-konvolut och ger dig hela 34 av deras bästa låtar från perioden 1979 till 1988, från debutalbumet ”Saxon” till albumet ”Destiny”.

Läs mer och förhandsboka Saxon
.
john_lodge_live_in_birmingham.
I september förra året gav sig basisten i The Moody Blues, John Lodge, för första gången någonsin i hans 50-åriga karriär ut på soloturné tillsammans med sitt band 10,000 Light Years Band och reste runt i hela England. Sista föreställningen som hölls i Birmingham Town Hall, Lodges hemstad, spelades in och nu kommer det hela ut bland annat på vinyl i några olika varianter, plattan släpps 20:e oktober.

Läs mer och förhandsboka John Lodge
.
joe_satriani_what_happens_next.
Den legendariske gitarrvirtuosen Joe Satriani är på gång med ett nytt album, det är planerat att släppas 5:e januari 2018 och har fått titeln ”What Happens Next”. Den nya plattan är en metamorfos när Satriani har gjort upp räkningen med sina alter egon och presenterar en helt ”ny” persona, sig själv. Missa inte chansen att vara bland de första som får lägga beslag på ett exemplar, den kommer finnas som vinyl (även signerad) i några olika paket och även enbart plattan. Givetvis finns även testpressar att beställa.

Läs mer och förhandsboka Joe Satriani
.
emerson_lake_palmer_fanfare.
Emerson, Lake & Palmer bildades 1970 och är en av giganterna i rockvärlden, en av föregångarna inom progressiv rock. Deras första 7 plattor gick alla in på både U.K. albums chart top 10 och U.S. top 20. Nu släpper man en box, ”Fanfare 1970-1997”, innehållande en massa godis för samlaren. Mest är det CD, men i boxen återfinns också en tidigare outgiven trippel-LP med live-inspelningar från 1973 i Italien.

Läs mer och boka ELP

Även hos skivbolagen i övrigt släpps allt fler titlar nu på vinyl, nedan några av förra veckans nya plattor som finns tillgängliga på vinyl hos CDON. Albumtiteln är direktlänkad till beställningssidan hos dem. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker.

Europe – Walk The Earth
Black Country Communion – BCCIV
Saturday’s Heroes – Pineroad
Satyricon – Deep Calleth Upon Deep
The Rasmus – Dark Matters
Implore – Subjugate
Cradle Of Filth – Cryptoriana-The Seductiveness of Decay
Diablo Blvd – Zero Hour
Vulture Industries – Stranger Times
Archspire – Relentless Mutation
With The Dead – Love from With The Dead
Wolves In The Throne Room – Thrice Woven
Deadsmoke – Mountain Legacy
Enter Shikari – Spark
Lonewolf – Raised On MetalInga kommentarer
Kategorier: Vinyl Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *