Nya vinyler

Vinylskivan är på god väg att återta en stor marknadsandel från framför allt CD-försäljningen, men också digitalmarknaden och främst då den lagliga nedladdningen. Under 2016 ökade vinylförsäljningen med hela 69,4% medan digitalförsäljningen totalt gick ner med 35,4%. Förvisso ökade streamningen med 9,6% men nedladdning och övrig digitalförsäljning minskade med 45%. Möjligheterna att säkra vinyler som ges ut i begränsade upplagor ökar i antal, det är all idé att säkra sig ett exemplar och hålla det ospelat som investering. Är skivan ospelad har den högre värde, i synnerhet om det är en ”limited edition”. Vill du ha ett lyssningsexemplar kan du ju alltid beställa två stycken eller plattan på CD också.
.
placebo.
Placebo är inte bara sockerpiller, det är också ett indierockband som bildades i London 1994 av Brian Molko, Stefan Olsdal och Steve Hewitt. Bandet har bland annat producerat låten ”Every You Every Me” som spelas i introt till filmen En djävulsk romans och musik till skatefilmen ”Flip Sorry”. Placebo brukar anges att ha influerats av grupper som Sonic Youth, Pixies och Smashing Pumpkins men har även kallats glamversionen av Nirvana. Sångaren själv har klassificerat musiken som ”punk pop for postponed suicides”.

För att fira sitt 20-årsjubileum för något år sedan släpper de nu boxen ”A Place For Us To Dream – 20 Years Of Placebo” innehållande bland annat 4 vinyler.

Förhandsboka Placebo
.
falling_red.
Brittiska hårdrocksbandet Falling Red är på gång med sitt tredje album och liksom förra gången ger de dig chansen att vara med på tåget redan innan. Du kan förhandsboka den kommande plattan och den kommer finnas även i en vinylutgåva i begränsad upplaga.

Läs mer och förhandsboka

Vinylutgåvorna ovan är genom musiktjänsten PledgeMusic. Även hos skivbolagen i övrigt släpps allt fler titlar nu på vinyl, nedan några av förra veckans nya plattor finns tillgängliga på vinyl hos CDON och även en del av dessa är i begränsad upplaga. Albumtiteln är direktlänkad till beställningssidan hos dem. Ser du inte de länkade titlarna behöver du stänga av din AdBlocker.

Accept – The Rise of Chaos
Dead Cross – Dead Cross
Marty Friedman – Wall of Sound
Quiet Riot – Road Rage
Jane’s Addiction – Alive At Twenty-Five
Dirkschneider – Live-Back to the Roots-Accepted!
Venom Inc. – Ave
Wage War – DeadweightInga kommentarer
Kategorier: Vinyl Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *