Linkin Park-sångaren hittad död

chester_bennington_linkin_park.
Under torsdagen 20/7 hittades Chester Bennington, sångare i Linkin Park, död i en privatbostad i Los Angeles. Räddningstjänsten ska ha fått ett larmsamtal vid 9-tiden på morgonen lokal tid angående en man med hjärtstillestånd. Dödsorsaken rapporteras vara självmord. Chester blev 41 år gammal.

Linkin Park sökte ny sångare 1998, efter problem med att få skivkontrakt. De skickade en demo till Chester Bennington och bad honom sjunga in den. Sedan dess var Bennington bandets sångare. Från början hette bandet Xero, men döpte sedan om sig till Hybrid Theory. På grund av en copyrighttvist tvingades de dock byta, varpå Bennington föreslog ”Linkin Park”. Han har även varit sångare i bandet Dead by Sunrise.

Linkin Park har haft stora framgångar världen över, med hits som ”Crawling”, ”In the end”, ”Numb” och ”Faint”. Deras album ”Meteora” tillhör en av musikhistoriens bäst säljande.
.


.
SparaInga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *