Foghat-gitarrist bortgången

foghat.
På morgonen idag nåddes vi av ännu ett dödsbud, ännu en rockhjälte har gått vidare till de sälla jaktmarkerna. Den forne Foghat-gitarristen Erik Cartwright avled i sitt hem söndagen 9:e juli vid 66 års ålder. Någon dödsorsak har ännu inte tillkännagivits.

Cartwright ersatte originalgitarristen Rod Price i Foghat 1981 och spelade med bandet i 15 år. Förutom Foghat har han även framträtt med artister som till exempel Pat Travers. Under sina sista 20 år i livet har han också bidragit till artister som AC/DC, The Allman Brothers Band and Johnny Lang.

Foghat är en brittisk musikgrupp, mest känd för att spela boogierock och hårdrock, bildad i London 1971. Gruppen var mycket populär live och behöll sin popularitet fram till 1978 då punk och disco knuffade undan hårdrocken. De nådde större popularitet i USA än i hemlandet Storbritannien och Europa. Foghat upplöstes 1984 men återförenades redan 1986.
.


.
SparaInga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *