Nya vinyler

Allt fler artister har börjat upptäcka möjligheten att ge ut gamla och nya produktioner på vinyl genom tjänster/butiker som PledgeMusic och möjligheterna att säkra vinyler som ges ut i begränsade upplagor ökar i antal, även om man kanske inte egentligen lyssnar på en viss genre är det ändå all idé att säkra sig ett exemplar och hålla det ospelat som investering. Är skivan ospelad har den högre värde, i synnerhet om det är en ”limited edition”. Vill du ha ett lyssningsexemplar kan du ju alltid beställa två stycken eller plattan på CD också.
.
black_sabbath_the_ten_year_war.
Nästa band att hoppa på trenden med återutgivningar är anrika Black Sabbath, ett av de mest trendsättande och influerande banden inom hårdrock och metal genom tiderna. Med en karriär som spänner över 50 år finns det mycket material att göra tillgängligt för en ny publik. Nu släpper de ”The Ten Year War”, en samlingsbox innehållande deras första 8 studioalbum plus en mängd andra rariteter.

Läs mer och förhandsboka Black Sabbath
.
def_leppard_hysteria.
En av de mest framgångsrika hårdrocksplattorna är ”Hysteria” med Def Leppard, ett album som kompromisslöst förenade hårdrockens tongångar med popens sätt att spela in, mixa och mastra en skiva. Den släpptes ursprungligen för hela 30 år sedan, brittiska Q Magazine har rankat in den bland de 100 främsta plattorna genom tiderna. För att fira jubileumet har den nu återutgivits i några ommastrade specialutgåvor.

Boka ditt exemplar av ”Hysteria”
.
motley_crue_girls_girls_girls.
En annan platta som också firar 30 år är ”Girls Girls Girls” med Mötley Crüe som även den återutges i specialutgåvor som såväl vinyl och CD som kassett. Det här är ett minst lika legendariskt album som ”Hysteria” även om det inte är fullt lika stilsättande och borde finnas i alla skivsamlingar.

Förhandsboka ”Girls Girls Girls”

Även hos skivbolagen i övrigt släpps allt fler titlar nu på vinyl, nedan några av förra veckans nya plattor som finns tillgängliga på vinyl hos CDON. Albumtiteln är direktlänkad till beställningssidan hos dem.

Tombs – The Grand Annihilation
Carach Angren – Dance and Laugh Amongst the Rotten
Iced Earth – Incorruptible
Styx – The Mission
Zakk Sabbath – Live in Detroit
Arcadea – Arcadea
Cheap Trick – We’re All RightInga kommentarer
Kategorier: Vinyl Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *