Legendarisk sydstatsrockare avliden

gregg_allman_the_allman_brothers.
Under lördagen 27:e maj gick vid 69 års ålder den legendariske sydstatsrockaren Gregg Allman stilla bort i sitt hem i Savannah i Georgia. Han har under en längre tid haft hälsoproblem, bland annat diagnosticerades han med hepatit C 1999 och genomgick en levertransplantation för 7 år sedan.

Gregg Allman och hans bror Duane Allman bildade rockbandet The Allman Brothers Band 1969. Gruppen skulle senare komma att bli en av de mest omtyckta i USA tack vare låtar som ”Midnight rider” och ”Melissa”, och album som ”Idlewild south” och ”Eat a peach”. Totalt har de givit ut 11 studioalbum och 16 livealbum.

The Allman Brothers Band valdes in i amerikanska Rock and Roll Hall of Fame 1995 och tilldelades en hedersgrammy för en livslång musikgärning 2012.
.


.Inga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *