Soundgarden-sångaren avliden

chris_cornell_soundgarden_audioslave.
Det har varit lugnt ett tag på mortalitetsfronten, men igår var det dags igen för en rockhjälte att lämna jordelivet. Chris Cornell, sångare i Soundgarden och Audioslave, gick under onsdagen plötsligt bort vid 52 års ålder. En utredning kommer att göras för att avgöra dödsorsaken.

Chris Cornell bildade Soundgarden 1984 tillsammans med Kim Thayil och Hiro Yamamoto, de hör till den våg av band som kom fram från Seattle i delstaten Washington under 90-talet och var ett av de tongivande banden i ”grunge-vågen”. Han hade även stora framgångar med Audioslave och i januari meddelade bandet att de skulle återförenas under en gala tillsammans med Rage Against the Machine, Public Enemy och Cypress Hill.

Bara 8 timmar före dödsfallet twittrade Chris ”Äntligen tillbaka i Rock City” inför en spelning i Detroit med Soundgarden och gick sedan bort plötsligt och oväntat bara timmar efter spelningen.
.


.

.

.Inga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *