Elyse Steinman bortgången

raging_slab_elyse_steinman.
Det gick i runda slängar en vecka innan det var dags igen för liemannen att fortsätta tunna ut flocken. I torsdags, 30:e mars, var det dags igen då gitarristen och en av de grundande medlemmarna i Raging Slab, Elyse Steinman, gick ur tiden efter en lång tids kamp cancer.

Raging Slab bildades 1983 av Elyse Steinman och Greg Strzempka i New York, de delade intresset för 1970-talets hårdrock, särskilt ”boogie”-rock, och samtida punk-grupper som Ramones och Black Flag. Bandet har haft ett flertal medlemsbyten såväl som skivbolagsbyten genom åren. Sedan slutet av 2004 spelar två svenskar i bandet, Niklas Matsson (trummmor) och Mats Rydström (bas) som även spelar i det svenska bandet Backdraft. Bandet har spelat in 10 studioalbum, det senaste är ännu outgivet.
.


.

.
SparaInga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *