Premiär med strul

world_premiere_at_the_rocking_chef_den_rockande_kocken.
Några rader om det här med premiärer. Alltså, premiärvisning av videor eller premiärlyssning på Soundcloud och Spotify.

Jag välkomnar möjligheten att få premiärvisa videor för rockband och kan faktiskt ge andra villkor än vad till exempel Aftonblaskan eller Rockbladet när det sker via Den Rockande Kocken där det finns helt andra möjligheter att bygga upp en hype innan premiären. På en blogg finns utrymmet att göra flera inlägg i förväg och bygga upp intresset bland publiken, kopplat till bloggen är också andra kanaler som Daily Dose, Twitter, MySpace och Instagram med flera och spridningen blir därmed också mer mångsidig.

Nyligen skulle en premiärspelning av en singel ske, dock blev det inte direkt som det var tänkt och det blev inte någon premiär i ordets rätta bemärkelse heller. Jag blev tillfrågad och tackade ja, sedan visade det sig att ett svenskt rockmagasin online också skulle premiärspela singeln. Eftersom jag redan tackat ja och dessutom gjort ett inledande inlägg samt att blaskan skulle lägga ut det under helgen och jag på måndagen efter så beslutade jag att ändå hålla premiären.

Helgen kom och gick, men ingen premiär anlände på blaskans hemsida. Jag rådgjorde då med bandet ifråga som meddelade att en tidning i deras hemland skulle få lägga ut singeln först före jag fick göra det, så då fick jag skjuta upp min spelning till tisdagen i väntan på att den för bandet inhemska publikationen hade lagt upp Soundcloud-länken. Värt att notera är att den svenska blaskan som skulle premiärspela singeln fortfarande efter två veckor inte lagt upp den än.

Som sagt, jag välkomnar möjligheten att få premiärvisa rockvideor, men absolut inte under sådana omständigheter. Ska det vara premiär ska det, då kan det inte vara flera om budet.

Till alla rockband där ute som är på gång med videor riktar jag härmed en inbjudan att låta premiären bli här på bloggen, ett flertal inledande inlägg görs också på landets näst största musikblogg (med över 30.000 veckobesökare) och i de kanaler som är kopplade till den inklusive ett stort antal Facebook-grupper med en samlad räckvidd om cirka 300.000 läsare. Lägg till detta att möjligheten också finns att videon premiärvisas även på MetalCentral om det är en låt som passar för magasinets målgrupp, då nås ytterligare cirka 70.000 läsare.

Spara

Spara1 kommentar
Kategorier: Premiär Taggar:, , , , , ,


Support us at Patreon


One thought on “Premiär med strul”

  1. Håller med till 100%, en premiär är en premiär och då kan det inte vara flera på samma gång. Ser fram emot kommande premiärer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *