Ett nytt mörkt år?

Förra året var ett mörkt år för rocken, ett dödens år när många av hjältarna lämnade oss. Att man vid högre ålder går bort hör till livets realiteter, men även många yngre försvann. Innevarande år inleddes lite lugnare, men liemannan tycks ha fått upp farten igen och fortsätter skörda offer så att han 2017 snart har samma momentum som 2016.

De mer etablerade musikmedierna framför allt i Sverige, men även i utlandet, verkar ha tappat intresset för att rapportera om våra förlorade hjältar. Till exempel skrevs det inte mycket om Horst Maier-Thorn från Bonfire när han nyligen gick bort, endast ett rockmagasin online i landet hade en notis och det först efter att Den Rockande Kocken rapporterat.

Jag kommer även fortsättningsvis rapportera om de artister som förenar sig med redan tidigare bortgångna i en musikens egen änglakör, främst givetvis när det är rockartister men även när det är någon i en annan genre som haft betydelse för och påverkat såväl rockscenen som rockpubliken.
.
andrea_artioli_injury.
I fredags var det dags igen, Andrea Artioli, gitarrist i thrash metal-bandet Injury, lämnade i lördags jordelivet vid 31 års ålder. Dödsorsaken är ännu inte klarlagd, Andrea blev plötsligt sjuk i hemmet i Modena i Italien och räddningspersonal tillkallades, en obduktion kommer att genomföras.

Injury är ett thrash metal-band som bildades 2008 i Reggio Emilia i Italien. Bandet signades 2010 av Punishment 18 Records och i april 2011 släpptes debutalbumet ”Unleash the violence”. Senaste alstret är ”DominHate” som släpptes via Ferocious Records.
.
lars_dille_diedricson_snowstorm_don_patrol.
Även på hemmaplan förlorar vi hjältar. Ett band som hade sin storhet på 80-talet främst genom sin hitlåt ”Sommarnatt” är Snowstorm, de förlorade under måndagen originalmedlemmen och sångaren Lars ”Dille” Diedricson som också är en av upphovsmännen till bandets stora hit, den skrevs tillsammans med bandets batterist Torben Ferm. Han var även aktiv som sångare i Don Patrol och har skrivit ett antal mellolåtar. Lars var 55 år gammal när han gick bort.
.1 kommentar
Kategorier: Musik Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


One thought on “Ett nytt mörkt år?”

  1. Jag har också reagerat över att ”blaskorna” nästan inte skriver om det mer, tur att det iaf finns ett ställe jag får de nyheterna även om de är trista.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *