Black Metal Raccoons

z-flag-sweFrån de tusen sjöarnas land, Finland, kommer duon bestående av Alex Morelli och Ville Verkkapuro som kallar sig Black Metal Raccoons. Om du letar efter black metal som till exempel Venom eller de norska banden i den genren är det inte här du ska leta, bandets namn är på så sätt aningen missvisande och det är inte black metal de spelar.

Den Helsingfors-baserade duon bildades 2015. Bandets synthesizer-indränkta opolerade och repetetiva rock är mycket inspirerad av band som Moon Duo och The Fauns, en uppenbar flirt med Eagles of Death Metal är inkluderad. De duellerande gitarrerna och distorterade rösterna skapar sitt eget distinkta sound som bara kan beskrivas som Raccoon Roll.

Lead-gitarristen Alex Morelli kommer ursprungligen från det Helsingfors-baserade punkbandet WHC, kända för sina kontroversiella shower med vidrigheter och nakenhet. Sångaren och solo-gitarristen Ville Verkkapuro är också sångare i Constables, ett postpunk-influerat indie-band från Helsingfors.

Här på Den Rockande Kocken har vi fått förmånen att premiärspela första singeln ”Illusion Of Time” från det kommande debutalbumet, singeln släpps 22:e februari. Håll ögon och öron öppna för efter helgen, på måndag, spelas den här!
.
.

z-flag-engFrom the land of the thousand lakes, Finland, comes the duo consisting of Alex Morelli and Ville Verkkapuro who call themselves Black Metal Raccoons. If you’re looking for black metal like for instance Venom or the Norwegian bands in the genre this is not where you should look, the bands name is slightly misleading and it is not black metal they play.

The Helsinki-based duo was formed 2015. The bands synthesizer-covered rough and repetetive rock is heavily inspired by bands like Moon Duo and The Fauns, an obvious nod to Eagles of Death Metal is included. The duelling guitars and distorted voices create their own distinctive sound that can only be described as Raccoon Roll.

The lead guitarist Alex Morelli originally come from the Helsinki based punk rock band WHC, known for their controversial shows with atrocity and nudity. The singer and solo guitarist Ville Verkkapuro is also singer in Constables, a post punk influenced indie band from Helsinki.

Here at Den Rockande Kocken (The Rocking Chef) we have the privilege to be premiering the first single ”Illusion Of Time” off the coming debut album, the single is released February 22nd. Keep your eyes and ears open because after the weekend, on Monday, it will play here!
.
black_metal_raccoon_promo

Spara

Spara

SparaInga kommentarer
Kategorier: Musik, Premiär Taggar:,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *