Lost the Hoople

pete_overend_watts_mott_the_hoople.
Vi har lämnat dödsåret 2016 bakom oss och hoppades att vi nu kanske skulle kunna få en andningspaus, men ack vad vi bedrog oss. Hjältarna fortsätter att lämna in även i år.

För cirka ett år sedan gick originaltrummisen i Mott the Hoople, Dale Griffin, bort och i söndags var det dags för nästa medlem i samma band att vandra vidare till de sälla jakmarkerna. Basisten Pete Overend Watts gick vid 69 års ålder bort i sviterna av sin cancer.

Bandet bildades i slutet av 1960-talet i engelska Hereford och är mest kända för ”All the Young Dudes” som var en gåva till dem från David Bowie som lämnade jordelivet 2016. Även om gruppen sålde mycket skivor och hade en del hits hamnade de ändå lite i skymundan av de största glamrockartisterna. Bandet splittrades i slutet av 70-talet, men har återbildats några gånger under 2000-talet.

Läs mer om dödsåret 2016 i inlägget ”En sista hyllning”.
.Inga kommentarer
Kategorier: Musik Taggar:, , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *