Transitions

johnossi_transitions.
Johnossi ”Transitions”

Det måste erkännas att jag inte direkt kommit i kontakt med Johnossi tidigare, deras musik hittar inte så ofta till ”mina” kretsar, och det är helt och hållet min förlust. Nu har jag dock i viss mån rättat till denna misshällighet när duons fjärde platta ”Transitions” landade i min CD-spelare och jag till fullo inser att herrarna från Stockholm, John Engelbert (gitarr/sång) och Oskar ”Ossi” Bonde (slagverk), har en hel del att erbjuda även en inbiten hårdrockare…

Redan med öppningsspåret ”Into The Wild” var jag fast, en suggestiv symfonisk skapelse som biter sig fast. De kunde inte valt en bättre låt att inleda med, det här är plattans starkaste spår. Efter den kan man ha överseende med de lite för poppiga tre följande låtarna som dessvärre är lite mer anonyma och intetsägande även om de har snygga synthar och som följs av ett riktigt sömnpiller i balladen ”For a Little While”, dock med riktigt vacker klaviatur…

Sedan tar det sig igen och rocksidan av Johnossi får lite mer spelrum igen med vassa gitarr-riff och skönt gungande basgångar med början i ”Alone Now” och några spår framåt, den absoluta höjdaren är den snabba och lite lätt punkiga ”Tell The World” som snabbt blev min andra favorit på det här albumet. Avslutas gör plattan av ”Great Escape” som till en början ger sken av att vara ännu en vaggvisa men som plötsligt ökar takten och tuffhetsgraden avsevärt i refrängen för att sedan åter bli ett sömnpiller, en låt jag har lite svårt att förstå mig på…

Allt sammantaget är det en hyfsat väl sammansatt platta, snyggt mixad men lite ojämn balans mellan pop och rock, mellan snabb och långsam, mellan mjuk och tuff. Hade jag haft ett betygssystem hade den fått 7 av 10. Det är dock en platta som fungerar när det är en blandad publik där den ska spelas, själv hade jag förvisso gärna hört mer av de läckert vassa gitarrerna utan ett övermått av distortion som John levererar…

Egentligen har jag bara ett stort bekymmer och det är hur jag ska kategorisera skivan. Är det poppig rock eller rockig pop?


Recension återskapad från den gamla bloggen, back by popular demand…Inga kommentarer
Kategorier: Recensioner Taggar:, , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *