Veggieburgare

Så har det då testats ännu en produkt från Quorn, burgare den här gången med lite goda tillbehör. Precis som i reklamen från Gyllene Måsen bjuder jag på hela monteringen i bild, men först ett litet omdöme.
.
z-pos-dblQuorn fortsätter att överraska, deras nyare produkter är riktigt bra och burgarna är nog den bästa varianten hittills. De andra nya sorterna (vegoprodukterna) har alla en konsistens och smak som av kyckling, något som fullständigt saknades hos burgarna. Det var istället som att sätta tänderna i en riktig burgare av nötkött och även om smaken inte var riktigt som originalet var det tillräckligt nära för att karnivoren i mig skulle jubla. Alla tio tummarna upp för Quorn-burgarna, nu kan även vegetarianer få en riktig burgare.
.
För alla som inte vill grilla och äta vegetariskt fungerar det precis lika bra med nötköttsburgare med de här tillbehören.
.
Som alltid börjar det med ett hamburgerbröd och på modet just nu är briochebröd så det blir ett sådant jag använder. På botten lite majonnäs utblandat med Dijon-senap (2 msk majonnäs och 1 tsk senap blir lagom till 2 burgare), ovanpå det lite grön sallad och picklad rödlök (recept nedan). Andra delen, överdelen alltså, en skvätt ketchup och någon skiva tomat.
.
Quorn-burgare.
Ovanpå båda delarna sedan de grillade burgarna och härlig vällagrad cheddar.
.
Quorn-burgare.
Sist är det bara en sak kvar, lägga samman över- och underdel till en härlig helhet.
.
Quorn-burgare.
.

Picklad rödlök
.
Ingredienser 4 portioner:
.
1/2 dl ättiksprit 24%
2 dl strösocker
3 1/2 dl vatten
2 röda lökar
.
Tillagning:
.
Häll ättika, socker och vatten i en kastrull.
.
Koka upp och dra från värmen, låt svalna något.
.
Skala lökarna och skiva dem tunt. Lägg dem i en glasburk.
.
Häll den ljumma lagen över och låt stå tills det kallnat.
.
Den picklade löken är nu klar att användas, men kan förvaras i 1-2 veckor i kylskåp.


Inga kommentarer
Kategorier: Testat Taggar:,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *