Inkompetenta klåpare

metallicaSedan morgonen i lördags har jag varit helt utan uppkoppling till nätet, den återkom först på kvällen igår, och därför har inga inlägg kunnat göras på någon av bloggarna. Internetleverantören (Net1) har inte direkt varit en dröm att kommunicera med, de behöver verkligen se över sina rutiner när det gäller att informera sina kunder.

De håller fast vid att endast svara att det är en driftstörning, det visste jag redan två dygn före de själva var medvetna om det eftersom de inte har någon som helst support eller möjlighet till felanmälan på helgerna, men kan inte svara på frågan om vad störningen orsakas av. Inte heller kan de ge någon som helst tidsram för när felet kan beräknas vara avhjälpt, det enda svar man får är att de arbetar på det.

Deras nätverk har hela tiden varit instabilt, 7 dagar av 10 är det rena ”yoyo-surfen”, vilket är beklagligt eftersom de erbjuder bandbredd som med ADSL eller fiber kombinerat med flexibiliteten hos mobilt bredband. Problemet tycks vara att de kombinerar 4G-teknik med NMT-frekvens, 4G är inte designat för att jobba på 450 MHz, och de framstår allt sammantaget alltmer som inkompetenta klåpare.

Nu, efter en vecka utan anslutning, återstår för mig att försöka bringa någon form av ordning i kaoset det orsakat med missade deadlines för externa projekt, sponsrade inlägg som inte kunnat göras den dagen de skulle varit gjorda, uteblivna uppdateringar på Daily Dose och Metal Photo, missade inlägg här på Den Rockande Kocken och på Metal Munching och så vidare. Även aktiviteterna på bland annat Instagram och Twitter har blivit lidande då dessa ska koordineras med de renodlat nätburna aktiviteterna.

De fasta inläggen som Rockityden och Rockbilderna med flera uteblir den här veckan, men återkommer med början på måndag. För övrigt ska jag göra mitt bästa för att få upp de planerade inläggen som skulle varit gjorda under veckan även om en del av dem tyvärr blir lite inaktuella.Inga kommentarer
Kategorier: Blandat


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *