The Factory

Nedanstående recension är återskapad från den gamla bloggen, ursprungsdatum är 1/1 2013.
.


.
I fredags skulle jag ta med äldsta sonen ut på en bit mat och tänkte att då kan jag göra två flugor på smällen, vi går helt enkelt till det relativt nya matstället The Factory i Borås. Det har tidigare varit en annan sportbar i samma lokal, Frank’s, men har totalt omdanats i ny tappning och ny regi och efter att sett ett och annat omdöme om det nya stället tyckte jag att det var på tiden att jag själv gjorde ett besök.
.
The Factory.
Första intrycket när vi steg in i lokalen var högst positivt och helt i stil med namnet, det är rustikt inrett i en lite ruffig stil som för tankarna till någon gammal fabrikslokal med en byggnadsställning i mitten som tjänar som långbord och metallklädda monteringsbord och kabeltrummor med mera som mindre bord.
.
The Factory.
The Factory.
Eftersom vi var där bara strax efter att de öppnade var det förutom oss bara ett till sällskap på plats, även detta bestående av två personer. Menyn kändes lite begränsad när det gällde varmrätter, men hellre det än att den är för omfattande.

Det var här det började gå snett när jag beställde veckans fisk och fick veta att det kunde man inte servera om jag inte ville vänta uppemot en halvtimme, potatisen var inte skalad och kokt ännu. Något jag tar för givet med en restaurang av den kaliber The Factory borde vara av med tanke på läge och prisnivå är att man har framförhållning och kan servera allt som finns på menyn så nära efter att man öppnar för dagen.

Istället beställde jag en toscansk burgare och sonen beställde husets burgare. Gemensamt för båda var att brödet allting annat vilade på var alldeles för hårt grillat och sedan dessutom genomdränkt av respektive sås. Smakmässigt var husets burgare för övrigt alldeles utmärkt, bönsalsan var ypperlig, burgaren och såsen likaså.

Smakmässigt var den toscanska burgaren nästan lika bra, undantaget var tomat- och mozzarellasalladen. Man hade lika gärna kunnat servera en liten skål med enbart körsbärstomater, det var den enda smaken salladen hade, och mozzarellasträngarna kändes närmast plastiga och smaklösa.

Något mer som var gemensamt för båda burgermålen var att potatisen var ojämnt skuren, stavarna var olika tjocka, vilket medförde att alla pommes frites inte var lika tillagade. En del var helt färdigfriterade medan andra var lite väl ljusa och inte helt genomkokta.

Det största problemet med den toscanska burgaren var att den var kall när den serverades medan den andra burgaren var varm. Med andra ord hade den ena burgaren blivit klar före den andra, antagligen hade man i köket hanterat båda sällskapens beställningar samtidigt och fått allt klart i en lite felaktig ordning. När jag påpekade för servistrisen att min burgare faktiskt var kall erbjöd hon att ta ut den till köket och värma den!
.
The Factory.
Serveras något kallt värmer man inte upp det, man ordnar snabbt som ögat en ny portion. Dessutom ska alla portioner i en och samma beställning färdigställas samtidigt så alla i sällskapet kan få sin mat samtidigt och den ska vara varm. Om det inte är en gazpacho förstås.

Jag önskar jag kunde ge The Factory ett odelat positivt omdöme, men det är en omöjlighet. Miljön är underbar och ska du bara gå dit för en öl eller ett glas vin funkar det, men betalar du nästan 200:- för en burgare ska du kunna kräva att den serveras varm. Vill jag ha kalla burgare och ojämnt friterade pommes kan jag lika gärna spara lite pengar och äta hos Gyllene Måsen.Inga kommentarer
Kategorier: Food Court Taggar:, ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *