Ekologisk pasta

Barilla har lanserat två varianter ekologisk pasta, spaghetti och fusilli. Pastaälskare som jag är har jag givetvis testat dessa och gjort allt enligt konstens alla regler med åtminstone den ena, ska det vara ekologiskt så ska det vara det fullt ut. Vad är nyttan med att bara ha en ingrediens i maten som är ekologisk om de andra inte är det?
.
barilla_ekologisk_pasta.
z-neutralSagt och gjort, jag tillagade snabbmat från Neapel, Spaghetti al olio, aglio e basilico, med enbart ekologiska ingredienser och det blev lika gott som vanligt. Den fulla pastasmaken man är van vid från Barilla fanns där i varje tugga och konsistensen blev densamma som på Barillas vanliga pasta.

Så långt är allt frid och fröjd, sedan kollade jag priset på dessa produkter vilket inte var helt enkelt. I de lokala butikerna som också har produktsortiment online var det bara en enda som har Barilla Eko och då endast spaghettin. Ett kilo av den vanliga pastan kostar mindre än ett halvkilo ekopasta hos Coop.

Ska de ekologiska sortimenten få riktig genomslagskraft måste man sänka priserna, ekoprodukterna är alldeles för dyra. Detta bidrar tyvärr till att dra ner omdömet på produkten, med den prisnivån kan jag inte rättfärdiga ett positivt betyg utan det blir bara neutralt.



Inga kommentarer
Kategorier: Testat Taggar:, , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *