Bandräddning

Förra veckan var det påhälsning i källarförråden i fastigheten där jag bor, någon (eller några) hade bestämt sig för att bryta upp alla förrådsdörrar för att förse sig med säljbara artiklar. Tack och lov tycktes de ha blivit störda när de var i full färd med att rota i mina saker och lämnade platsen innan de hunnit ta så mycket.

Bland annat hann de inte hitta lådan med videofilmer, såväl egeninspelade som köpta filmer fanns där och det var flera olika kassettyper som VHS, Video 2000 och Hi8. Det fick mig att börja fundera, kanske kan det vara läge att överföra alla videoinspelningarna till DVD istället och förvara i lägenheten.

En snabb överblick över tillgänglig datautrustning sade dock mig att jag kanske ska leja ut det arbetet till någon annan. Även om jag faktiskt har ett video capture-kort har det alldeles för låg upplösning för DVD, det skulle fungera för VCD på sin höjd.

Det är dock inga problem, BGA Videoproduktion tillhandahåller tjänsten att överföra till både DVD och USB från ett stort antal videoformat. Inte heller är det något bekymmer att de inte finns på orten, det går att skicka materialet till dem med Kgl Postverket också.

Ett prisexempel på överföring från Hi8, till DVD kostar det 299:-/band och så kan man även få brusreducering & färgkorrigering för 150:- extra om man önskar det.

Dags med andra ord att rädda alla gamla filmer innan de blir stulna eller förstörda, band är trots allt färskvara, och jag tänker låta killarna på BGA göra jobbet medan jag tar en tur till köket och bakar något gott till fikat.Inga kommentarer
Kategorier: Blandat


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *