Sweet Dreams

Idag är det påskafton, ännu en ursäkt för att göra något gott till kvällen. Inte för att jag egentligen behöver en ursäkt, det är min filosofi att man måste belöna sig själv med en liten guldkant varje dag. Snart är det dags för en ny bärsäsong, ett ypperligt tillfälle att tömma ut de sista infrusna bären som ligger där och skramlar så det finns plats för de kommande nyplockade bären och frukterna.
.
Sweet Raspberry Dream.
Sweet Raspberry Dream

Ingredienser 3-4 portioner:

200 g hallon (frysta eller färska)
3 gelatinblad
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vatten
1 dl kokosmjölk
4 äggvitor

Garnering:

rostad kokos
hallon

Tillagning:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en liten skål i 10 minuter.

Lägg socker, vaniljsocker, kokosmjölk och vatten i en liten kastrull.

Hetta upp under omrörning tills sockret smält, dra sedan kastrullen från värmen.

Krama ur gelatinbladen och tillsätt i kastrullen, rör runt tills gelatinet löst upp sig.

Låt sockerlagen svalna något, den ska fortfarande vara cirka 50° varm när den tillsätts till äggvitorna.

Lägg äggvitorna i en stor skål eller bunke. Vispa till ett hårt skum.

Vispa ner sockerlagen lite i taget i äggvitorna.

Mixa bären så de är finfördelade och vänd ner dem försiktigt i moussen. Spara några bär till garnering.

Häll försiktigt upp smeten i glas eller små skålar.

Låt stelna i kylen i 3-4 timmar.

Rosta kokosflingor i en stekpanna och strö över vid servering, garnera gärna också med hela bär.



Inga kommentarer
Kategorier: Recept Taggar:, , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *