Mer pasta till folket

Jag måste tillstå att det faktiskt är riktigt kul att få gnugga geniknölarna och tänka ut olika sätt att använda Quorn, det ska dessutom göras från min egen lilla synvinkel som karnivor (egentligen omnivor) så det faller även köttätare i smaken. Dagens exkursion i köksregionerna genererade en vegetarisk variant av en pastagryta som har blivit något av en favorit hos mig tack vare de friska smakerna från rödlök och paprika som inte har tillagats mer än ett snabbt uppkok.
.
.
Pastagryta med quorn

Ingredienser 4-6 personer:

400 g Quorn-färs
400 g passerade tomater
4 dl fussilli
10 dl grönsaksbuljong
1 röd paprika
2-3 vitlöksklyftor
2 rödlökar
2 morötter
1 kruka färsk basilika
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk chilipeppar

Tillagning:

Bryn Quorn-färsen på medelhög värme i olivolja.

Tillsätt salt, svartpeppar, paprikapulver och chilipeppar.

Skala och skiva morötterna. Ansa rödlöken och strimla den tunt. Ansa och hacka vitlöken fint. Ansa och ta ur kärnorna i paprikan. Skär paprikan i små tärningar.

Koka upp buljongen och tillsätt morötterna och pastan. Låt koka enligt anvisning på pastaförpackningen, pastan ska vara al dente).

Hacka basilikan fint. Spara några toppar till garnering.

Tillsätt rödlöken, vitlöken, paprikan, färsen, basilikan och tomaten.

Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.

Servera med en klick créme fraiche och ett ljust lantbröd.



Inga kommentarer
Kategorier: Recept Taggar:, , , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *