Restless Minds

rebel_mistress_restless_minds.

Årets första och även första recensionen på nya bloggen var inte helt lätt, EP:n ”Restless Minds” med Rebel Mistress från Stockholm är inte helt lätt att greppa och flera genomlyssningar behövdes för att rättvist kunna bedöma plattan.

Det här är ett ungt band på uppgång, endast en EP tidigare, och de är ännu inte så rutinerade. Detta hörs tydligt i de fyra spåren på plattan där de har ett gemensamt med till exempel Europe och Queensrÿche i början av deras karriärer, sången har inte riktigt hittat sin plats i ljudbilden ännu. Det är inget negativt, det är något som händer de flesta nya band och först efter andra eller tredje plattan rättas det till.

Rent genremässigt är Rebel Mistress traditionell hårdrock och påminner en del om The Runaways och Girlschool när de också var unga och hungriga, mycket tack vare sångerskan Marielle Tengströms sångstil som mellan varven flirtar lite med brittisk 70-talspunk. Instrumentalt ligger bandet helt rätt och med lite hjälp av en sångpedagog plus fler liveframträdanden kommer både solosång och stämsång att falla på plats.

Jag har försökt att hitta ett spår jag gillar mer eller mindre än de andra, men det går inte. Alla fyra låtarna håller samma kvalité, det bådar gott att bandet håller en så pass jämn kvalité så tidigt i karriären även om det är bra om någon låt sticker ut och höjer sig över de andra.

”Restless Minds” är en EP som lovar mycket för framtiden och jag ser fram emot att få lägga en fullängdare i digitalsvarven. Jag ser gärna Rebel Mistress utvecklas och inta sin plats bland de etablerade banden. Den klassiska hårdrocken behöver fler artister och det här gänget har potentialen att bli en av genrens större.Inga kommentarer
Kategorier: Recensioner Taggar:, , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *