Chili ‘n’ beans

Det har varit förhållandevis lugnt i köket den här veckan. Förra helgen drabbades jag av en influensa med feber och ont i hela kroppen, som om det inte är nog med den ständiga värken jag har ändå i armen och benet på ena sidan. Nu är jag mer eller mindre kurrant och redo att stöka runt med grytor och slevar igen så jag kan bjuda på nytt gott, det gör jag med min fortsatta lilla exkursion i den vegetariska världen och med Quorn.
.
.
Quorn-filéer med bönbulgur och sötstark chilisås

Ingredienser 4 portioner:

8 st Quorn Filéer
salt
ingefära

1 dl svarta bönor
1 dl röda kidneybönor
vatten
salt

4 dl vatten
1/2 tsk salt
2 dl bulgur
2 dl russin
20 g färsk gräslök
salt
vitpeppar

1 msk olivolja
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk potatismjöl
2-3 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar

Tillagning:

Lägg bönorna i blöt i kallt vatten minst 10 timmar.

Slå av vattnet från bönorna och skölj dem med kallt vatten tills vattnet förblir rent.

Lägg bönorna i lättsaltat vatten, koka upp och låt sjuda cirka 60 minuter. Slå sedan bort vattnet.

Koka upp vatten och salt till bulgurn. Tillsätt bulgur och russin. Rör runt och låt sjuda under lock på svag värme 15-20 minuter tills vattnet kokat in i bulgurn.

Strimla gräslöken fint.

Rör samman bönor, bulgur och gräslök. Smaka av med salt och vitpeppar.

Blanda olivolja, vatten, tomatpuré, potatismjöl, chilipulver, salt och vitpepper i en kastrull.

Koka upp under omrörning och låt sjuda 1-2 minuter.

Stek Quorn-filéerna enligt anvisningen på förpackningen. Dofta salt och ingefära över filéerna efter halva tiden.



Inga kommentarer
Kategorier: Recept Taggar:, , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *