Gröna kräpps

Då var det dags igen att leka lite i köket och prova på det här med att äta vegetariskt. Ett ständigt lärande för karnivoren i mig hur man kan variera och hitta på nytt med Quorn. Dagens äventyr gav mig en hel bunt färdiga luncher i frysen, en sak mindre att oroa mig över och jag kan koncentrera mig på allting annat istället.
.
.
Gröna Quorn-crèpes med lingonbalsamicomarinerad rödlök

Ingredienser 10-12 st (5-6 portioner):

Crèpes:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk riven muskotnöt
5 dl mjölk
3 ägg
450 g hackad spenat
50 g smör eller margarin

Fyllning:
200 g Quorn Färs
150 g champinjoner
3 msk olivolja
1 klyfta vitlök
salt
vitpeppar

Gratinering:
1-2 dl riven ost

Marinerad rödlök:
1 röd lök
1/2 dl balsamicovinäger
3 msk lingonsylt
1 msk vatten

Tillagning:

Blanda mjöl, salt och muskotnöt till crèpes-smeten. Rör ner hälften av mjölken först, risken för klumpar är då mindre. Rör sedan ner resten av mjölken.

Rör ner äggen och sist spenaten. Kör eventuellt med en stavmixer för att riktigt finfördela spenaten.

Smält matfettet i stekpannan som ska användas för att grädda pannkakorna och rör ner det i smeten. På så sätt behöver inte pannan smörjas mer under gräddningen.

Grädda tunna pannkakor, grädda inte båda sidorna utan ta dem fråm pannan när smeten stelnat. Låt dem svalna.

Ansa champinjonerna och hacka dem grovt.

Hetta upp olivoljan i en medelvarm stekpanna.

Lägg i Quorn-färsen och champinjonerna, pressa vitlöken över. Bryn under omrörning till önskad färg.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Lägg en sträng med fyllning på varje pannkaka på den ogräddade sidan och rulla ihop dem. Lägg de hoprullade pannkakorna i en smord form och strö riven ost över.

Gratinera i 175° i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills osten smält och fått färg.

Skala och ansa rödlöken. Strimla den tunt och lägg i en skål.

Blanda balsamicovinäger, lingonsylt och vatten i en skål. Sila över rödlöken och låt marinera i 10 minuter. Sila av vätskan från löken.



Inga kommentarer
Kategorier: Recept Taggar:, , , ,


Support us at Patreon


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *